FIFA 23 dostala ještě jeden velký update. Přidává muslimský hidžáb
i Zdroj: Trailer Hub Gaming
FIFA 23 Novinka FIFA 23 dostala ještě jeden velký update. Přidává muslimský hidžáb

FIFA 23 dostala ještě jeden velký update. Přidává muslimský hidžáb

Jakub Fišer

Jakub Fišer

11. 8. 2023 12:00 2

V Austrálii a na Novém Zélandu aktuálně probíhá Mistrovství světa ve fotbale žen 2023 pod záštitou federace FIFA. Jde o historicky první ženské mistrovství světa s takovou mediální publicitou. A EA Sports samozřejmě obohatilo svou skomírající hru FIFA 23 obsahem vhodným pro ženské národní týmy.

Reklama

  • Ve hře FIFA 23 se poprvé objevila fotbalistka s hidžábem
  • Na mistrovství světa žen ho obléká marocká reprezentantka Nouhaïla Benzina

Jednou z novinek, které do FIFA 23 dorazily až později, je nová textura ženské pokrývky hlavy. V týmu reprezentantek z Maroka, které se famózně propracovaly do osmifinále, vypadly však s Francií, se objevila také fotbalistka Nouhaïla Benzina.

Ta se profiluje náboženským vyznáním jako muslimka, a proto na veřejnosti obléká hidžáb, tedy speciální muslimský ženský šátek, který zahaluje celou hlavu kromě obličeje. Ženy v muslimských zemích nosí tento typ oděvu, aby potlačily v mužích chtíč a zachovaly si v komunikaci svou osobnost.

Dobrou zprávou je, že EA Sports si tento obličejový model uloží pravděpodobně i pro svou připravovanou hru, která dorazí na konci září a restartuje celou sérii fotbalových simulátorů s novým názvem EA Sports FC 24.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama