FIFA 22 se na Series S potýká s problémy s rozlišením. Hráči si také stěžují na trávníky v PS5 verzi
i Zdroj: EA Sports / FIFA 22 press kit
FIFA 22 Novinka FIFA 22 se na Series S potýká s problémy s rozlišením. Hráči si také stěžují na trávníky v PS5 verzi

FIFA 22 se na Series S potýká s problémy s rozlišením. Hráči si také stěžují na trávníky v PS5 verzi

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

29. 9. 2021 15:12

S oficiálním vydáním nového ročníku virtuálního fotbalu FIFA se na trávníky vydali majitelé ultimátní edice hry. Z dosavadního testování v rámci desetihodinového trialu ve službě EA Play ale vyplývá, že má na některých platformách hra poměrně vážné problémy s grafikou. Nejhorší je situace na Xbox Series S, kde je prý kvůli metodě renderování hra značně ošklivá.

Reklama

  • FIFA 22 má problémy s grafikou a rozlišením
  • Na Xbox Series S je hra dle svědectví hráčů velmi rozmazaná, u PS5 verze panují problémy s trávníkem
  • Autoři slibují nápravu

Problém je dle všeho v tom, že hra běží nativně ve velmi nízkém rozlišení 720 a konzole ji pouze upscaluje do FullHD. Výsledkem je velmi rozmazaný obraz v menu i při samotném hraní. Vzhledem k tomu, že je FIFA 22 poměrně dynamická, jde o poměrně závažný nedostatek.

Situace je o to zvláštnější, že by měla na konzoli běžet mnohem lépe verze pro starší generaci konzolí. Ta ale neobsahuje některé prvky, především v podobě animací a cutscén ilustrujících atmosféru na stadionech, nebo technologie Hypermotion. 

Společnost EA pohotově zareagovala a komunitní manažer potvrdil, že studio důvody problémů zkoumá. Zatím ale nenabídl žádné podrobnější informace. Někteří hráči tvrdí, že jim hra i na Xbox Series S běží v pořádku.

Potíže se na druhou stranu nevyhnuly ani dalším verzím hry. Na subredditu série se například objevují stížnosti na příšernou kvalitu textury trávníku ve verzi pro PlayStation 5. Ten je výrazně zelenější, ale také rozmazanější a nerealističtější než ve verzi pro PlayStation 4. Vedle toho jsou hráči nespokojení se systémem výběru dresů rozhodčích, které často nelze jednoduše rozeznat od hráčů jednoho z týmů. Autoři také budou muset poladit úspěšnost technických střel z dálky, v současnosti totiž padá nepřirozené množství naprosto bombastických gólů zvně vápna.

FIFA 22 vyšla pro předplatitele Ultimátní edice 27. září. Majitelé klasické edice se dočkají 1. října, součástí nabídky EA Play v podobě desetihodinové zkušební verze je pak už od 22. září. Recenzi připravujeme.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama