Fanoušci z dostupných dat sestavují mapu Vice City v uniklém GTA 6
i Zdroj: Rockstar Games
Novinka Fanoušci z dostupných dat sestavují mapu Vice City v uniklém GTA 6

Fanoušci z dostupných dat sestavují mapu Vice City v uniklém GTA 6

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

23. 9. 2022 12:24

Víkendový únik velké porce materiálů z vývoje GTA 6 samozřejmě zapálil zájem v komunitě hardcore fanoušků, kteří chtějí o hře vědět úplně všechno. Menší části komunit se tedy pustily i do velmi podrobné analýzy zdrojů a snaží se sestavit co nejpřesnější podobu současné herní mapy.

Reklama

  • Komunita fanoušků GTA velmi pracně vytváří mapu světa uniklého GTA 6

Na skutečnost upozornil blog Kotaku, který zároveň ilustruje, o jak složitý proces jde. Původně totiž autoři map na fóru GTA Forums šířili mezi sebou přímo uniklé materiály, čemuž ale správa fóra přímo zabraňovala. Hráči tak licenční omezení obcházejí třeba snímky z Google Maps nebo jednoduchými malůvkami v Malování.

Vážnější projekty se tak přesunuly na dedikované discordové servery. Komunita zde využívá toho, že většina záběrů obsahuje i přesné souřadnice. Hráči tak počítají vzájemné polohy jednotlivých vyobrazených míst a zatím neviděné se snaží logicky dovymyslet. Pro výpočet vzdáleností také využívají poznatky z GTA V a velikosti Los Santos. Část tvůrců snímek po snímku analyzuje podobu herní minimapy, jiní zase využívají skutečných znalostí Floridy a oblasti města Miami a snaží se hledat podobnosti.

Nejaktuálnější podoba mapy ukazuje poměrně rozsáhlou oblast s městem Vice City a zhruba osminásobně rozlehlým venkovem a menšími městy okolo. Zajímavé je také to, že na nejjižnějším cípu mapy se nachází oblast ve tvaru penisu.

Faktem je však to, že současná podoba mapy nemusí odpovídat té, kterou uvidíme přímo ve hře a během vývoje se může postupně měnit. Kotaku připomíná, že mapa vytvořená hráči před vydáním GTA V prakticky dokonale odpovídala skutečnosti, v tomto případě ale hráči vycházeli z dotaženějších záběrů z oficiálních trailerů.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama