Uber spolupracuje s FBI na dopadení hackera, který měl stát i za únikem videí z GTA 6
i Zdroj: Unsplash
Novinka Uber spolupracuje s FBI na dopadení hackera, který měl stát i za únikem videí z GTA 6

Uber spolupracuje s FBI na dopadení hackera, který měl stát i za únikem videí z GTA 6

Radek Raudenský

Radek Raudenský

20. 9. 2022 12:42

Jak jsme vás již informovali, za masivním útokem na studio Rockstar Games by měl stát hacker Tea Pot, který tvrdil, že má prsty také v proniknutí do přepravní společnosti Uber. Zatímco Rockstar stále bojuje s úniky a snaží se o damage control, Uber již má tuto proceduru za sebou a může pracovat na dopadení pachatele. Dle posledních informací se vedení dokonce spojilo s FBI a Ministerstvem spravedlnosti.

Reklama

  • Přepravní společnost Uber spolupracuje s FBI na dopadení hackera
  • Ten měl zaútočit jak na Uber, tak na Rockstar Games

Uber už má dokonce zpracovaný audit toho, co se stalo. Hacker si měl zakoupit heslo jednoho z externistů Uberu na dark webu a neustále se pokoušet přihlašovat do jeho účtu. I přes dvoufázovou autorizaci nakonec externista jednu z nabídek přijal a hacker se dostal do jeho účtu. Díky tomu se následně napojil do G-Suite, Slacku a dalších. 

V další analýze Uber tvrdí, že útočník nebo skupina útočníků byla spojena s hackerskou skupinou Lapsus. O té jsme vás na webu v minulosti již informovali, stejná skupina zaútočila třeba na Samsung, NVIDIA a další technologické firmy. Uber pak přímo ve zprávě zmiňuje, že by stejný hacker mohl stát i za útokem na Rockstar Games. Vedení zprávu ukončuje tím, co jsme již zmínili – že spolupracuje s Federálním úřadem pro vyšetřování, tedy FBI, a také s Ministerstvem spravedlnosti.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama