Facebook kupuje tvůrce The Order: 1886
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Facebook kupuje tvůrce The Order: 1886

Facebook kupuje tvůrce The Order: 1886

Radek Raudenský

Radek Raudenský

23. 6. 2020 08:13 5
Reklama

Facebook se očividně nechce jen tak pustit své představy o vedení v tvorbě VR her, a po odkoupení například českého studia Beat Saber nebo Sanzaru Games nadále v akvizicích pokračuje. Tentokrát se vedení společnosti zaměřilo na tvůrce hry The Order: 1886, tedy studio Ready at Dawn.

Zatímco v minulosti vývojáři stáli právě za exkluzivitou pro PlayStation 4 nebo párem dílů God of War, v posledních letech studio zamířilo do prostředí virtuální reality. Pro fanoušky VR vytvořili už celkem tři tituly, a to Lone Echo, Echo Arena a Echo Combat. Právě z důvodu velkého úspěchu těchto her se na vývojáře zaměřil gigant Facebook.

„Ready at Dawn, které v minulosti vydalo tituly na více platforem, je veteránem s několika velkými tituly i pionýrem v rámci VR. Kromě nastavení laťky pro příběhový VR zážitek, Lone Echo přepsalo i mechanismy pohybu ve VR společně s debutem inovativního lokomočního systému a inverzní kinematiky pro celé tělo. Mechanismus nulového G se používá napříč celou franšízkou Echo Games, a je tak přístupné jak pro nováčky ve VR tak kompetitivní VR esport“ tvrdí Mike Verdu, viceprezident AR/VR divize Facebooku.

Všichni vývojáři z Ready at Dawn zůstavají ve svých kancelářích, a dle vyjádření Facebooku budou nadále operovat samostatně. Nyní vývojáři tvoří druhý díl Lone Echo, je ale otázkou, kam zamíří další vývoj, a to i s přihlédnutím na zmínku Facebooku o VR esportu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama