Epic Games založilo firmu na Slovensku
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Epic Games založilo firmu na Slovensku

Epic Games založilo firmu na Slovensku

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

16. 2. 2021 11:32

Úspěšný vydavatel a provozovatel digitálního obchodu Epic Games dále expanduje k našim sousedům. Po otevření německého studia v Kolíně nad Rýnem zakládá firmu i ve slovenské Bratislavě. Alespoň tomu nasvědčuje zápis v databázi firem FinStat vzniklý 16. prosince loňského roku. Zatím ale nic ani nenaznačuje jaké plány Epic s Bratislavou má.

Reklama

Mezi třemi jednateli firmy figuruje finanční ředitel Epicu Randy Gelber a další dvojice vysoce postavených zaměstnanců finančního oddělení firmy. Společnost sídlí v kancelářích Eurovea na břehu Dunaje a dle popisu se má zabývat “pronájmem a provozem vlastních nebo pronajatých nemovitostí”. Žádnou spojitost s hrami tak oficiálně společnost nevykazuje. Majoritním vlastníkem firmy je nedávno vzniklá EPIC GAMES COMMERCIAL UK LTD sídlící ve Spojeném království.

Samotný Epic novinku nijak nekomentuje ani veřejně, ani v komunikaci s médii. V databázi inzerátů Epicu také neexistuje žádný zápis související s Bratislavou nebo Slovenskem. Samotná firma nemusí mít nic společného s hrami jako takovými, může jít o podpůrné kanceláře pro určitá oddělení společnosti (v rámci šetření na mzdách) nebo strategický bod pro další evropskou expanzi Epicu. Ten vedle Kolína nad Rýnem vlastní různě specializovaná evropská studia i v Berlíně, Stockholmu, Uppsale, Helsinkách, Edinburgu, Sunderlandu a srbském Novém Sadu.

 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama