Už za pár dní vychází herní zpracování slovenské legendy o Jánošíkovi
i Zdroj: Hrej.cz
Juro Janosik Novinka Už za pár dní vychází herní zpracování slovenské legendy o Jánošíkovi

Už za pár dní vychází herní zpracování slovenské legendy o Jánošíkovi

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

20. 10. 2021 14:11

Některé legendy, jmenovitě ta o zbojníkovi Robinovi Hoodovi, už se dočkaly nespočtu herních adaptací. Jeho neméně zajímavý slovenský kolega Juraj Jánošík je ale ve hrách vytěžený podstatně méně. I toho si všiml nezávislý slovenský vývojář Peter Jurkovský. Už 25. října tak vydá svou akční adventuru Juro Janosik, ve které se legendární zbojník vydá drancovat slovenské hrady a lesy.

Reklama

  • Slovenský nezávislý vývojář Peter Jurkovský představuje svou hru Juro Janosik
  • V ní se zhostíte role legendárního zbojníka Jánošíka
  • Titul slibuje hádanky i boj v deseti úrovních inspirovaných skutečným Slovenskem a jeho přírodou

„Juro Janosik je akční adventura o slovenském legendárním hrdinovi. Jako Juro Jánošík vezmeš zákon do svých rukou a vydáš se za dobrodružstvím po Slovenské krajině, z hradů vydrancuješ trochu zlata a rozdáš ho chudým pracovitým lidem,“ zní oficiální záznam na Steamu. Autor popisuje titul jako kombinaci logických hádanek, plošinovkových pasáží a soubojů. Zajímavostí je, že nepřátelské pandury (neplést s nechvalně proslulými obrněnými vozy, které zastaví kdejaká Fabie) nebudete zabíjet. Hrdinný Jura je pouze omráčí a sváže provazem.

Součástí hry má být mechanismus rozdávání peněz potřebným a budování dalších zbojnických táborů. Jurkovský také slibuje virtuální zpracování skutečných slovenských hradů a jistý historický přesah. Při hraní se něco dozvíte i o skutečném Jánošíkovi. Možná proto vývoj podpořil slovenský Fond na podporu umění.

Juro Janosik můžete koupit na Steamu. Cenu zatím neznáme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama