Electronic Arts prochází zásadní firemní restrukturalizací. EA Sports se úplně oddělí
i Zdroj: Maxim Abramov / Unsplash
Byznys Novinka Electronic Arts prochází zásadní firemní restrukturalizací. EA Sports se úplně oddělí

Electronic Arts prochází zásadní firemní restrukturalizací. EA Sports se úplně oddělí

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

21. 6. 2023 09:23

Vydavatelství Electronic Arts oznámilo zásadní změny ve struktuře společnosti. Po letech dojde k restrukturalizaci, v rámci které se firma rozdělí na dva nezávislé subjekty EA Entertainment a EA Sports. Šéf Andrew Wilson si od toho slibuje lepší podmínky pro kreativní práci.

Reklama

  • Společnost EA mění strukturu
  • Nově budou vedle sebe existovat dva hlavní subjekty EA Entertainment a EA Sports
  • Dochází také k velkým personálním přesunům a změnám

“Tento vývoj naší společnosti nadále umožňuje vedoucím našich studií větší kreativní odpovědnost a finanční odpovědnost, aby mohli rychleji a významněji rozhodovat o vývoji a tržních strategiích. Tyto kroky urychlí naše podnikání, podpoří růst a přinesou dlouhodobou hodnotu našim lidem, hráčům a komunitám,” specifikuje v oficiální tiskové zprávě Wilson.

Prezidentkou divize EA Entertainment se stala Laura Miele, dosavadní provozní ředitelka celé firmy. Zkušený Vince Zampella bude mít na starost projekty související s multiplayerem a značkou Star Wars, Samantha Ryan se naopak stává manažerkou vývoje singleplayerových a lifestylových titulů, například série The Sims. Mobilní divizi pak dostává pod taktovku Jeff Karp.

Nezávislejší podobu EA Sports povede Cam Weber. Studio bude nadále pracovat na všech sportovních titulech a dostane na starost také kompletní závodní portfolio EA, tedy včetně studií Criterion a Codemasters. Klíčem k růstu je podle Wilsona spojení fotbalových (amerického i evropského) her do propojeného multiplatformního ekosystému. Co to znamená v praxi uvidíme zřejmě v budoucnu.

Ve firmě proběhne také řada personálních změn na dalších vysokých manažerských pozicích. Odchází finanční ředitel Chris Suh a šéf přístupnosti a inkluzivity Chris Bruzzo odchází do důchodu. V rolích je nahradí Stuart Canfield a David Tinson.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama