Speedrunneři pokořili hranici jedné hodiny k dohrání Elden Ring, rekord dále posouvají
i Zdroj: FromSoftware / Bandai Namco
Elden Ring Novinka Speedrunneři pokořili hranici jedné hodiny k dohrání Elden Ring, rekord dále posouvají

Speedrunneři pokořili hranici jedné hodiny k dohrání Elden Ring, rekord dále posouvají

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

10. 3. 2022 14:02

Tituly studia FromSoftware jsou tradičně oblíbenou disciplínou početné komunity speedrunnerů. Není tedy překvapením, že se hráči intenzivně snaží stlačovat časy potřebné na dohrání aktuální novinky Elden Ring. K jednomu z přelomových momentů došlo během včerejška, streamer s přezdívkou LilAggy totiž hrou prosvištěl za méně než hodinu, jen o pár hodin později pak jeho rekord trhnul Distortion2

Reklama

  • Rekord speedrunu Elden Ring už překonal jednu hodinu
  • Aktuálně se nejlepší čas vejde do 50 minut
  • Prý stále existuje prostor pro zlepšení

Včera jsme vás informovali o hráči s přezdívkou nico bellic, kterému na dohrání stačily dvě a půl hodiny. Šlo ale o trochu jiný styl průchodu, který nevyužíval chyby nebo nedostatky hry a zároveň se obešel bez smrti hlavní postavy. Zde zmínění rekordmani se ale zaskvěli v disciplíně, kterou bychom mohli nazvat nejčistším speedrunem. Čas totiž šetří všemi možnými prostředky.

LilAggy nakonec potřeboval 59 minut a 38 vteřin, čímž předchozí rekord překonal o zhruba 9 minut. Velkou část hry samozřejmě v rámci pokusu přeskočil nebo obešel. V některých momentech důmyslně zneužívá některé prvky hry. Příkladem budiž moment, kdy díky tomu, že během napadení nepřítelem nefunguje poškození pádem seskočí z obrovské výšky bez zranění (na videu těsně po 11 minutě). Na druhou stranu i při současné taktice došlo k několika chybám a zbytečným úmrtím, případně na hráče vyzrál některý s obtížnějších bossů, výsledný ideální čas tedy mohl být výrazně lepší.

To jen o pár okamžiků později dokázal streamer Distrotion2, který ušetřil cenné minutky a vešel se dokonce do 50 minut. Jeho streamovací časomíra sice ukazuje více, rozhodující je ale skutečný in-game čas, který ukazuje hra samotná.

Komunita se shoduje, že existuje prostor pro rekord pod 40 minut, odvážnější pak spekulují i o variantách pod 20 minut. Připomeňme, že Elden Ring vyšel teprve před necelými dvěma týdny, speedrunneři tedy teprve hledají optimální strategie a ty nejlepší zkratky.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama