EA zařízlo další několikaletý projekt
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka EA zařízlo další několikaletý projekt

EA zařízlo další několikaletý projekt

Radek Raudenský

Radek Raudenský

25. 2. 2021 20:33 2

Magazín Bloomberg před dvěma týdny informoval o tom, že studio BioWare bude vedení EA prezentovat současnou verzi Anthem Next, tedy přepracované verze Anthemu. Jason Schreier, známý novinář a insider, ale přináší zprávu o tom, že Anthem Next nebylo jedinou obětí kritického týdne. Společnost totiž zrušila i jeden ze svých dalších projektů, který se vyvíjel téměř šest let.

Reklama

Projekt Gaia nebyl veřejnosti nikdy oficiálně oznámen. První náznaky přišly v roce 2015, kdy si EA najmulo veteránku herního průmyslu Jade Raymond – ta v minulosti dohlížela na vývoj Assassin’s Creed nebo Watch Dogs. Její zkušenosti s tvorbou open-world her pak měly přispět právě k vývoji hry Gaia. EA přenechalo Raymond nově založené studio EA Motive i celý vývoj tajemného projektu.

Do nově vzniklého studia v následujících letech zamířilo hned několik významných vývojářů z kanadské pobočky BioWare, která byla po vydání Mass Effect Andromeda rozpuštěna. Vedle vývoje Gaia museli vývojáři vypomoct i s tvorbou Star Wars Battlefront 2. Po vydání na začátku roku 2018 přehodilo EA několik vývojářů Battlefrontu do EA Motive, což dle Schreiera vyvolalo časté spory. Jejich důsledkem byl odchod několika vysoce postavených manažerů do Ubisoftu.

Gaia se tak zmítala v problémech, celý vývoj se nakonec restartoval. Ani to ale nepomohlo a Jade Raymond na podzim roku 2018 odchází. Vedle projektu Gaia si EA Motive střihlo alespoň vydání Star Wars Squadrons, které bylo přijato nad očekávání. Neveřejný projekt se ale vydání už nedočká. Různé problémy a již zmíněný restart vývoje stojí za tím, že vedení už v tvorbě nechce pokračovat, jak tvrdí anonymní zdroje. Dle Schreiera je jediným hmatatelným důkazem vývoje krátká gameplay sekvence, kterou EA prezentovalo v rámci svého teaseru na next-gen hry. To začíná od první minuty v níže přiloženém videu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama