EA vypíná servery starších her. Odnese to třeba Onrush, Mirror’s Edge nebo Shank 2
i Zdroj: EA
Novinka EA vypíná servery starších her. Odnese to třeba Onrush, Mirror’s Edge nebo Shank 2

EA vypíná servery starších her. Odnese to třeba Onrush, Mirror’s Edge nebo Shank 2

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

18. 10. 2022 09:28

Společnost Electronic Arts se rozhodla potichu vypnout servery některých starších her. Postupně se tak bude dít od tohoto čtvrtka až do 19. ledna příštího roku. Na skutečnost upozornil specializovaný server TrueAchievements, který tak zároveň hráče upozornil na úspěchy, které po vypnutí multiplayeru nepůjde získat.

Reklama

  • Server TrueAchievements upozorňuje na plánované vypnutí serverů řady her od EA

Samozřejmě jde o starší tituly, přičemž řada z nich už není pro dnešní hráče příliš atraktivní. Hned pozítří zavřou své brány servery série Army of Two, tedy dílů The 40th Day a The Devil’s Cartel. V nich už si online parťáky nenajdete. Vypnuta bude také podpora Dragon Age: Origins.

Od 9. listopadu se odmlčí série Command & Conquer, konkrétně Red Alert 3, Tiberium Wars a Kane’s Wrath. Venezuelské běsnění se navždy přesune do offlinu v Mercenaries 2: World in Flames. 

Asi nejaktuálnější hrou v seznamu je závodní titul Onrush britských Codemasters. Ten je na multiplayeru v zásadě postaven, a s ukončením podpory 30. listopadu ztratí většinu atraktivity. Ne že by se mu dosud dařilo skvěle, od vydání v polovině roku 2018 ho trápil nezájem hráčů a to vedlo i k vyhazovům ve studiu.

Onrush od Codemasters se rozloučí s multiplayerem. EA jeho servery vypne kvůli nízkému počtu hráčů
i Zdroj: Codemasters

Onrush od Codemasters se rozloučí s multiplayerem. EA jeho servery vypne kvůli nízkému počtu hráčů

Online funkce arkádových závodů Onrush, které začaly být začátkem září stahovány z digitálních obchodů, budou zanedlouho…

1. 10. 2022 06:45
1

Do 19. ledna pak můžete využívat online služby Mirror’s Edge, NBA Jam: On Fire Edition, Gatling Gears a Shank 2. V případě Mirror’s Edge přijdeme o možnosti srovnávání časů s ostatními hráči v rámci časovek.

S plánem na vypnutím serverů starších her v červenci přišel i francouzský Ubisoft. Tehdy mělo rozhodnutí poznamenat i singleplayer, čímž naštval řadu hráčů. Studio později svá prohlášení upřesnilo a avizovalo, že budou hry s jednou výjimkou fungovat i dále. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama