EA oficiálně potvrzuje smazání ruských národních týmů a klubů z FIFA a NHL
i Zdroj: Hrej.cz
FIFA 21 Novinka EA oficiálně potvrzuje smazání ruských národních týmů a klubů z FIFA a NHL

EA oficiálně potvrzuje smazání ruských národních týmů a klubů z FIFA a NHL

Radek Raudenský

Radek Raudenský

2. 3. 2022 17:32

UPDATE: EA vydává oficiální stanovisko. Vydavatel prý stojí za ukrajinským lidem a v návaznosti na rozhodnutí fotbalové i hokejové asociace odstraní ruské národní týmy i ruské kluby z FIFA a NHL. Hokejový titul se navíc musí obejít i bez běloruských týmů.

Reklama

PŮVODNÍ ZPRÁVA: Včera se po rozhodnutí IIHF rozhoupala i FIFA, která oficiálně vyřadila ruský národní tým z mistrovství světa i všech dalších soutěží. Tento krok by se ale neměl týkat pouze reálných soutěží, nýbrž i videoherní série. Alespoň to tvrdí insider Tom Henderson.


  • Dle Toma Hendersona chce EA vymazat Rusko z FIFY i NHL
  • Má jít o reakci na invazi Ukrajiny
  • Oficiální informace ale stále chybí

Ten na svém Twitteru dnes dopoledne sdílel velice krátkou zprávu – dle jeho slov vedení EA rozeslalo všem svým zaměstnancům zprávu o tom, že se rozhodlo odstranit „Rusko“ nejen z fotbalové FIFY, ale také NHL. Důvodem má být invaze na Ukrajině. 

Bohužel Henderson příspěvek dále nekomentoval, stejně tak se až do této chvíle nevyjádřili ani vývojáři či samotný vydavatel. Toto rozhodnutí by ale, vzhledem k licenci FIFA a rozhodnutí IIHF, dávalo alespoň prozatím smysl – je ale otázkou, jak na rozhodnutí budou reagovat hráči. První komentáře pod příspěvkem Hendersona totiž nejsou příliš pozitivní.

Dle šéfa EA je licence FIFA prakticky k ničemu, naopak jen brzdí zajímavé nápady a partnerství
i Zdroj: Hrej.cz

Dle šéfa EA je licence FIFA prakticky k ničemu, naopak jen brzdí zajímavé nápady a partnerství

CEO společnosti Electronic Arts Andrew Wilson se v listopadu loňského roku interně rozpovídal o tom, proč podle něj nemá…

24. 2. 2022 10:57
2

Je ale možné, že ani licence FIFA do dalších let nevydrží. Dle interních informací se ředitel EA nad podmínkami poměrně rozčílil a jméno série považuje za brzdu dalšího rozvoje.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama