E3 2024 nedoprovodí obvyklý veletrh v Los Angeles. Větší inovace má přijít s rokem 2025
i Zdroj: Entertainment Software Association
Novinka E3 2024 nedoprovodí obvyklý veletrh v Los Angeles. Větší inovace má přijít s rokem 2025

E3 2024 nedoprovodí obvyklý veletrh v Los Angeles. Větší inovace má přijít s rokem 2025

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

9. 9. 2023 13:00

I když pořadatelé E3 po zrušení letošního ročníku často naznačovali, že se situace kolem veletrhu zlepší, ani s nadcházejícím ročníkem to zatím nevypadá nadějně. Fyzická akce E3 2024, která by se podle zvyku měla konat znovu v losangeleském kongresovém centru, byla nově zrušena, když Entertainment Software Association (ESA) centrum informovala, že v něm výstavu další rok pořádat nebude. Mezitím se objevily zprávy, že se společnost snaží vymyslet, jak akci změnit pro další rok. Pokusným rokem má být až rok 2025.

Reklama

  • E3 2024 neproběhne v tradičním losangeleském kongresovém centru
  • ESA sice akci ještě nezrušila, ale pokud se konat bude, pak půjde buď o ryze digitální event nebo veletrh konaný jinde

Zatímco fyzická akce byla zrušena ve spojení se svým obvyklým místem konání, akce jako taková zatím zrušená není. Ačkoli tedy zvěsti už dříve uváděly, že jak E3 2024, tak i E3 2025 byly zcela zrušeny, i další veletrh by za současných podmínek mohl stále proběhnout – zejména pak digitálně nebo na jiném místě. 

Například by si mohl vzít příklad z čistě digitální E3, kterou ESA nabízela v roce 2021. Tehdy tomu bylo tak, že veletrh sestával z ještě více přenosů jednotlivých herních firem, kdy vše zastřešil oficiální web a podpůrná aplikace společnosti ESA.

Je E3 skutečně po smrti? Zatím ne, ve hře může být i přemístění do Evropy
i Zdroj: Vlastní fotografie

Je E3 skutečně po smrti? Zatím ne, ve hře může být i přemístění do Evropy

Velká videoherní výstava Electronic Entertainment Expo (E3) utrpěla vlivem covidu velkou ránu. Podle mnohých se již znovu…

23. 6. 2023 13:45

Co se týče dalších roků, na základě informací od redaktorů GamesIndustry.biz se dozvídáme, že ESA pracuje na úplném přerodu výstavy pro rok 2025. Ani pro další ročník se tedy patrně zatím nechystá žádná revoluce, tedy kromě toho, kdo celou akci povede.

Společnost ReedPop, která tradičně stojí v čele veletrhů PAX a letos měla poprvé na starost také E3, akci už dále pořádat nebude. Důvodem pro tuto volbu je podle GamesIndustry.biz oboustranná dohoda, kdy ReedPop měl po zrušení letošního ročníku sám souhlasil s tím, že dojde na ukončení další spolupráce, kterou měl s agenturou ESA.

V době, kdy ReedPop letošní ročník teprve rušil, padala z jeho strany prohlášení, která dávala najevo i důvod, proč ke zrušení nakonec došlo. Zrušený veletrh prý dopředu "nezískal dostatečný zájem ke své realizaci“, což bylo chápáno tak, že nepřilákal dost společností, které si zvykly na vlastní showcase.

Ředitel pořádající asociace ESA komentuje, proč byla zrušena E3
i Zdroj: patsun / Flickr

Ředitel pořádající asociace ESA komentuje, proč byla zrušena E3

Včera večer bylo oficiálně potvrzeno, že letos neproběhne chystaná obnovená herní konference E3. Pořádající agentura ESA,…

31. 3. 2023 14:21

V novém prohlášení ředitel pro ReedPop Kyle Marsden-Kish nakonec vše zakončil tím, že osobně děkuje organizaci ESA za vzájemnou domluvu: „Spolupráce s ESA nás velmi těšila a oceňujeme její angažovanost ve prospěch herního průmyslu. I když se nebudeme podílet na budoucnosti E3, těšíme se na její vývoj a na to, kam ji ESA dále posune.“

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama