Duchovní nástupce Portalu míří i na PS4
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Duchovní nástupce Portalu míří i na PS4

Duchovní nástupce Portalu míří i na PS4

David Plecháček

David Plecháček

24. 7. 2017 10:59
Reklama

Pokud jste vydrželi vzhůru během 24hodinové streamu, viděli jste, jaká zábava dokáže být Portal 2 v kooperaci. Nedokážu s klidným svědomím říct, jestli bych chtěl spíš třetí Portal nebo třetí Half-Life, ale protože se nedočkáme ani jednoho, musíme vyhlížet nadějné hry, které se těmto legendám chtějí vyrovnat. K Portalu má zatím nejblíže ChromaGun.

Přiznáme se, že o hře studia Pixel Maniacs slyšíme poprvé, ačkoliv vyšla už minulý rok v únoru na PC. A protože se jedná podle všeho o velmi povedenou logickou hříčku, jedná se opět o důkaz, že na Steamu dokáží zapadnout i povedené hry, jenom proto, že jich všech je v seznamu tolik. Ale možná jste měli větší štěstí a CrhomaGun se k vám dostal už před rokem. Ale pokud ne, můžete vzít za vděk PS4 verzí, která je v přípravě.

Steve Crouse, kreativní režisér hry, se díky loňskému vydání může ohánět citáty různých recenzentů, jako jsou „Portal, ale namísto toho s barvami“ nebo „perfektní hra, pokud čekáte na další Portal“ a v neposlední řadě „nejbližší věc, která se kdy bude blížit pokračování Portalu“. Steve si ale v příspěvku na PS Blogu dělá legraci i sám ze sebe a z vlastního projektu, protože jste si „možná všimli slovíčka Portal, tak jednou nebo dvakrát“ - srovnání se rozhodně bát nemusí.

ChromaGun totiž opravdu ze všeho nejvíce připomíná Portal, a stejně jako on vám i novinka pořádně zavaří vaše mozkové závity. Místo zbraně na vytváření portálů tu ale máte zbraň stříkající barvu (Crouse: „Hádejte, jak se jmenuje“), přičemž právě obarvování jednotlivých ploch a droidů vás bude posouvat dál. Obarvený droid je totiž přitahován stejně barevnou zdí, a tak když vám překáží, musíte jej nějak šikovně obarvit.

ChromaGun střílí jen červeně, žlutě nebo modře, ale samozřejmě je můžete následně kombinovat a vytvořit tak oranžovou, zelenou a fialovou barvu. Asi si dokážete představit, že se tempo hry neustále stupňuje a nakonec to není taková procházka barevnou zahradou, jak se může zdát. No přesvědčte se sami, ať už na Steamu, nebo na PlayStationu 4 – tam si ale musíme ještě měsíc počkat.  

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama