Duchovní nástupce Dungeon of the Endless vyjde v květnu. Již nyní si jej lze v předobjednávce ale vyzkoušet
i Zdroj: Amplitude Studios
Endless Dungeon Novinka Duchovní nástupce Dungeon of the Endless vyjde v květnu. Již nyní si jej lze v předobjednávce ale vyzkoušet

Duchovní nástupce Dungeon of the Endless vyjde v květnu. Již nyní si jej lze v předobjednávce ale vyzkoušet

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

22. 1. 2023 10:30

Pokračující sága Endless, čítající hry, jako je Endless Space 1 & 2 a Dungeon of the Endless, zná konečně datum vydání svého dalšího dílu. Vedle další podpory 4X strategie Endless Space 2 studio Amplitude totiž ohlásilo, že svůj nový kříženec roguelitu, taktické akce i tower-defense vydá zkraje léta, přesněji 18. května. Endless Dungeon tehdy vyjde na Xbox One, Xbox Series, PS4, PS5 a PC skrze Epic Game Store a Steam.

Reklama

  • Roguelite akce Endless Dungeon vyjde podle nového videa 18. května
  • Pro majitele předobjednávek momentálně běží další z testů, kdy si hru mohou lépe vyzkoušet

Díky traileru, který zprávu doprovází, můžeme vidět, že hra stále přednostně sází na zběsilou twin-stick shooter akci. Titul umožňuje v rámci rozdělené vesmírné stanice korigovat celkem čtyři druhy hrdinů (buď ovládané jen jedním hráčem v režimu sólo, či rozděleně v rámci 3členné kooperaci), a to ve složení Comrade (Gunsmith), Bunker (Tank), Blaze (Artificer) a Shroom (Medic). 

Úkolem všech je spolupracovat na hledání krystalu, jenž je třeba donést do vaší ztroskotané lodi a dále jej ochránit. Tento krystal je ostatně vaší jedinou nadějí pro odlet ze stanice, což ale samozřejmě znamená, že je také terčem všech zdejších nepřátel. 

K tomu, abyste si práci s jejich odstraněním usnadnili, je proto dobré využít pauz mezi misemi. Vývojáři už dříve nechali hráče vyzkoušet, že si mezi úkoly budeme moci vylepšovat nalezené vybavení, stejně jako si lokat drinků (alá Deep Rock Galactic), které nám zase dodají speciální bonusy. 

Endless Dungeon už pochopitelně má za sebou několik kol testování, takže jestli se o hru zajímáte, nejspíše jste ji již hráli. V aktuálně běžícím kole, jež trvá do 30. ledna, je pro vlastníky předobjednávek např. k dispozici čtveřice okresů, kam se zařadilo i Astral Harbor, a 15 druhů protivníků, včetně elitních nepřátel.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama