Dragon Age, nová Castlevanie nebo Tekken. Netflix nastínil přípravu celé řady seriálů
i Zdroj: Netflix
Novinka Dragon Age, nová Castlevanie nebo Tekken. Netflix nastínil přípravu celé řady seriálů

Dragon Age, nová Castlevanie nebo Tekken. Netflix nastínil přípravu celé řady seriálů

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

11. 6. 2022 08:55

Ani Netflixu nejsou při Summer Game Festu oznámení cizí. Dokonce by se dalo říci, že jich přichází více, než se dalo čekat. Na své páteční akci Netflix's Geeked Week totiž představil hned několik projektů současně. Z těch čistě televizních lze vypíchnout novou Castlevanii či vznik seriálu podle Dragon Age.

Reklama

  • Páteční akce Netflix's Geeked Week přinesla celou řadu oznámení
  • Mimo druhé řady televizního Cupheadu se ukázaly i seriály podle Dragon Age, Tekkenu a Castevanie

Zasněme tím asi nejzajímavějším – animovaným seriálem podle fantasy ságy studia BioWare, Dragon Age: Absolution. Seriál, jenž vyjde už letos v prosinci, je podle Netflixu zasazen do kouzelnického Tevinteru, kde se nalézá i dějiště příběhu Dragon Age Dreadwolf, které BioWare vyvíjí. Absolution má navíc z předlohy mimo potenciálu na propojení s novou hrou vycházet poměrně značně: očekávat můžete elfy, mágy, Qunari, červené templáře, démony, ale podle všeho i „speciální překvapení“. Netflix rovněž potvrdil, že celý seriál vznikl ve spolupráci se studiem BioWare, takže autenticita zpracování má být zaručena. 

Téměř rok po svém oznámení se nám také ukázala animovaná Castlevania: Nocturne z dob francouzské revoluce. Seriál podle známé značky společnosti Konami se odehrává na pozadí roku 1792 a sleduje příběh Richtera Belmonta a Marie Renardové. Studio zodpovědné za původní sérii Castlevania opět stojí za animacemi, přičemž víme i o aktuálním vedení. Kevin Kolde vystupuje jako showrunner, zatímco Clive Bradley jako scénárista. O datu vydání ovšem stále nic nevíme.

První sezóna animovaného seriálu The Cuphead Show se na začátku letoška setkala s velkým ohlasem hráčů i diváků a zdá se, že ani ta další nechce docílit méně. Druhá sezóna Cuphead, která byla k vidění už na Summer Game Festu, bude navazovat přesně tam, kde její předchůdce skončil. V rámci dvanácti 15minutových epizod bude seriál znovu načrtávat osudy Cupheada, Mugmana a jejich přátel na Inkwell Isle. Premiéru zažijeme 19. srpna, přičemž už dopředu víme, že je v plánu i sezóna třetí.

Ještě před příchodem druhé sezóny seriálu je tu nicméně také vydání dlouho očekávaného dodatku Delicious Last Course hry Cuphead. Toto DLC představuje hráčům třetí hratelnou postavu, paní Chalice, kterou již od 30. června přivede na PlayStation, Xbox, Switch a PC.

Na své si přišli i fanoušci Tekkenu. Producent letos oznámeného seriálu Tekken: Bloodline poskytl na akci přehled o tom, kolem čeho se bude animovaná série točit, až koncem roku vyjde. Nové klipy i oficiální textové materiály líčí, jak Jin Kazama žije se svou matkou. „Jin Kazama se naučil rodinné umění sebeobrany, tradiční bojová umění ve stylu Kazama, od své matky již ve svém raném věku. Přesto byl bezmocný, když se náhle objevilo monstrózní zlo, které zničilo vše, co mu bylo drahé, a navždy změnilo jeho život,“ píše Netflix.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama