Dragon Age: Dreadwolf je oficiální jméno čtvrtého dílu série. Ještě letos se o něm dozvíme nové informace
i Zdroj: Twitter / Dragon Age
Dragon Age 4 Novinka Dragon Age: Dreadwolf je oficiální jméno čtvrtého dílu série. Ještě letos se o něm dozvíme nové informace

Dragon Age: Dreadwolf je oficiální jméno čtvrtého dílu série. Ještě letos se o něm dozvíme nové informace

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

3. 6. 2022 08:55 1

Další díl Dragon Age ponese při vydání podtitul Dreadwolf, sděluje BioWare. Informace novinářské dvojice Jeffa Grubba a Toma Hendersona byla tak znovu pravdivá. V oficiálním blogovém příspěvku se rovněž potvrzuje, že hra letos nevyjde. Ještě do konce roku má však dojít na řadu novinek, které hru více osvětlí.

Reklama

  • Čtvrtý díl Dragon Age ponese při vydání podtitul Dread Wolf
  • Nové informace se o hře dozvíme ve zbytku letošního roku

Název nového, v pořadí již čtvrtého dílu RPG série z kontinentu Thedas navazuje i ve svém názvu na našeho parťáka z předchozího Dragon Age: Inquisition, Solase. Hrdina, nebo spíše antihrdina, jenž po našem boku získal na významu zejména v DLC Tresspaser nese totiž v místních končinách i jiná nelibá jména. Ve starším jazyce svého lidu je například hanlivě přezdíván Fen'Harel nebo právě The Dread Wolf, jak stojí v níže podaném podtitulu.

„Solas, The Dread Wolf. Někdo traduje, že je pradávným bohem elfů, někdo zase soudí, že tato slova neobsahují zrnka pravdy. Jiní říkají, že jde o zrádce vlastního lidu...nebo zachránce, který se svůj lid nyní snaží zachránit za cenu vašeho světa. Jeho motivy jsou nevyzpytatelné a jeho metody někdy diskutabilní, kvůli čemuž si vysloužil pověst boha podfukáře – hráče temných a nebezpečných her,“ popisují antagonistu nového dílu sami vývojáři.

Samozřejmě, provázanost s předchozí hrou vyvolává vždy řadu otázek, zvláště tu, zda si novou hru užijí i úplní nováčci. Sami vývojáři naštěstí udávají, že se ani oni bát nemusí. Jak už bylo zmíněno, ještě do konce roku hodlají zástupci BioWare dodat další nové podrobnosti, a to včetně příběhového pozadí některých postav. Kdy přesně na toto odhalení dojde, je pochopitelně nyní spíše otázkou. Hra jako taková byla odhalena na The Game Awards 2018, a jelikož víme, že EA neplánují na letošní léto vlastní konferenci, lze čekat, že se hra může opět objevit na jedné z akcí Geoffa Keighleyho. V úvahu by tak přicházelo The Game Awards 2021 či dřívější Gamescom.

Závěrem podotkněme, že Dragon Age: Dreadwolf má podle Jeffa Grubba vyjít až koncem roku 2023, ne-li ještě déle. S ohledem na 18 měsíců dalšího vývoje, které novinář zmínil letos v únoru, nelze totiž nikterak vyloučit, že se vydání nepřeklene do roku 2024.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama