Dragon Age je v polovině vývoje, potvrzuje BioWare. Zároveň ohlašuje odchod další významné tváře
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Dragon Age je v polovině vývoje, potvrzuje BioWare. Zároveň ohlašuje odchod další významné tváře

Dragon Age je v polovině vývoje, potvrzuje BioWare. Zároveň ohlašuje odchod další významné tváře

Radek Raudenský

Radek Raudenský

24. 2. 2022 09:50

Nový díl série Dragon Age je pod drobnohledem všech fanoušků studia BioWare. Dle aktuálních informací ale k vydání ještě dlouho nedojde. „Aktualizaci“ stavu vývoje přináší samotné studio v nové tiskové zprávě, informující o několika událostech v BioWare.

Reklama

  • Nový Dragon Age je v polovině vývoje
  • Dle informací samotného studia se pracuje na tvorbě prostředí či postav

Generální manažer Gary McKay začíná s popisem různých etap v rámci herního vývoje, přičemž potvrzuje, že nový Dragon Age je v polovině produkční fáze – tedy samotného vývoje hry. Plán pro něj byl dokončen v minulém roce, v současné chvíli se vývojáři soustředí na tvorbu prostředí, postav, hratelnosti i příběhovým scén. V dalším odstavci pak oznamuje odchod výkonného producenta Christiana Daileyho, který byl důležitou součástí tvorby plánů.

Odchody v rámci studia BioWare byly v posledních měsících velice časté a hráči se začali obávat, jestli studio nepřišlo o většinu veteránů studia. McKay ale uklidňuje, že Dragon Age stále zůstává pod vedením zkušených tvůrců. Produkčním ředitelem je Mac Walters s 18 lety zkušeností z BioWare, jenž posloužily i při vývoji Mass Effect Legendary Edition. Hlavní designerkou zůstává Corrine Busche, která strávila 15 let v EA. Post ředitele produktového vývoje zastává Benoit Houle, jehož cesta v BioWare započala před 16 lety a prozatím se podílel na každém vstupu do série Dragon Age.

McKay slibuje, že o Dragon Age tento rok určitě uslyšíme. Vedle této fantasy série se máme těšit i na další novinky ohledně Star Wars: The Old Republic i nového dílu Mass Effect – zde se ale bavíme o opravdu vzdálené budoucnosti, vývojářský tým prý stále tvoří prototypy.

Dragon Age 4 přišlo o kreativního ředitele, Matt Goldman opouští BioWare
i Zdroj: Hrej.cz

Dragon Age 4 přišlo o kreativního ředitele, Matt Goldman opouští BioWare

Vývoj Dragon Age 4 narazil na další problém. Vyšlo totiž najevo, že BioWare opouští kreativní ředitel Matt Goldman, který…

25. 11. 2021 08:00
2

Naposledy jsme vás o odchodu ze studia BioWare informovali loni v listopadu. Tehdy studio opustil kreativní ředitel Matt Goldman, jenž původně zaujal místo po taktéž odchozím Mikeu Laidlawovi.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama