Dragon Age 4 přišlo o kreativního ředitele, Matt Goldman opouští BioWare
i Zdroj: Hrej.cz
Dragon Age 4 Novinka Dragon Age 4 přišlo o kreativního ředitele, Matt Goldman opouští BioWare

Dragon Age 4 přišlo o kreativního ředitele, Matt Goldman opouští BioWare

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

25. 11. 2021 08:00 2

Vývoj Dragon Age 4 narazil na další problém. Vyšlo totiž najevo, že BioWare opouští kreativní ředitel Matt Goldman, který stál v čele produkce od rebootu v roce 2017, kdy z pozice odcházel Mike Laidlaw. S informací přišlo Kotaku.

Reklama

  • Matt Goldman se loučí s BioWare
  • Ve studiu začal pracovat už v roce 1998
  • Podílel se na všech dílech série Dragon Age

Magazín odkazuje e-mail určený zaměstnancům studia, v němž bylo oznámeno, že Goldman po vzájemné dohodě s vedením končí. Pro BioWare pracoval od roku 1998, v prvních letech se dostal ke značkám Baldur’s Gate a Jade Empire. Po delší pauze se znovu přidal v roce 2009, od té doby pracoval na všech dílech série Dragon Age, přičemž také přiložil ruku k dílu jménem Mass Effect: Andromeda.

Gary McKay, generální manažer BioWare, přiznal, že Goldmanův odchod může významně ovlivnit vývoj čtvrtého dílu, zároveň ale vyjádřil přesvědčení, že si studio zachová své odhodlání a i nadále bude usilovat o doručení vysoce kvalitního Dragon Age, které bude odpovídat veškerým standardům. Zároveň zdůraznil, že naprosto důvěřuje vedení studia a lidem, kteří na čtyřce pracují.

Zástupci EA mezitím v krátkém komentáři pro Kotaku odchod potvrdili. “Matt Goldman už v BioWare nepracuje. Další Dragon Age zanechal ve skvělých rukách,” zaznělo s tím, že se tým i nadále bude snažit zhmotnit vizi, na níž se domluvili.

Dragon Age je podle dalšího zdroje v plánu až na rok 2023
i Zdroj: BioWare

Dragon Age je podle dalšího zdroje v plánu až na rok 2023

Opakovaně přepracovávané Dragon Age 4, ze kterého jsme ani po několika letech nespatřili soudržnou část gameplaye, nemá…

23. 7. 2021 13:00

Goldman není jedinou klíčovou postavou, která projekt v posledních letech opustila. V roce 2019 odešel vedoucí producent Fernando Melo, závěrem loňského roku ho následoval výkonný producent Mark Darrah. O hře samotné se toho bohužel příliš neví, přestože byl vývoj potvrzen už tři roky nazpět. Letos utrousil pár slov Christian Dailey, šéf pobočky v Austinu, celý tým podle něj dělá velké pokroky. Čtyřka je podle všeho na dobré cestě, je však potřeba počítat s tím, že je stále na míle vzdálená.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama