Dopady vašich rozhodnutí budete sledovat desítky let, slibují autoři sci-fi RPG Exodus
i Zdroj: Archetype Entertainment
Novinka Dopady vašich rozhodnutí budete sledovat desítky let, slibují autoři sci-fi RPG Exodus

Dopady vašich rozhodnutí budete sledovat desítky let, slibují autoři sci-fi RPG Exodus

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

8. 1. 2024 11:00

Ve hře Exodus půjde především o těžké volby a dilataci času. Ale nemusíte se bát, se vším vám pomůže Matthew McConaughey.

Reklama

  • Studio Archetype Entertainment přiblížilo projekt Exodus 
  • Jádrem hry je dilatace času a rozhodování
  • Má jít o nelineární zážitek
  • Vývojáři připravují několik konců

Z plejády her, které se objevily během galavečera The Game Awards, vyčníval projekt Exodus, počin studia Archetype Entertainment, v němž nyní pracují bývalí vývojáři z 343 Industries, Naughty Dog nebo třeba BioWare. Ne nadarmo se o hře mluvilo jako o vyzyvateli série Mass Effect. Nyní se dozvídáme více. 

Vývojáři totiž uvolnili sérii videí, v nichž prozradili nespočet zajímavých detailů. Promluvili například o zasazení. Lidstvo muselo prchnout z umírající Země, aby si našlo nový domov, dějištěm se stává „starobylá a nevšední” hvězdokupa Omega Centauri.

Exodus je nové sci-fi RPG od bývalých vývojářů z BioWare, 343 nebo Naughty Dog
i Zdroj: Archetype Entertainment

Exodus je nové sci-fi RPG od bývalých vývojářů z BioWare, 343 nebo Naughty Dog

Exodus vypadá jako velmi odvážné sci-fi RPG, které si pohrává se zajímavými koncepty a cestováním ve vesmíru. Na starost ji…

8. 12. 2023 05:07
2

Autoři se nechali slyšet, že věnují zvláštní pozornost vědeckým poznatkům, o které hru opírají, zážitek by tedy měl působit velmi autenticky. Jde například o dilataci času během cestování po galaxii. Zatímco během mise uplyne jen pár dní, na základně se čas posune o celé dekády. 

V tomto ohledu budou zajímavé volby a rozhodnutí. Na ně se klade obrovský důraz, spolu se zmíněnou dilatací času tvoří jádro celé hry. Vývojáři chystají několik různých konců a dávají si záležet, aby šlo o nelineární zážitek. Důsledky vašich rozhodnutí můžete sledovat na ploše desítek let.

Pokud jste viděli film Interstellar, pak vás možná napadlo, že v Archetype Entertainment vlastně vzniká jeho herní adaptace. Autoři ostatně sami přiznávají, že se snímkem inspirovali. Ve hře se dokonce objeví herec Matthew McConaughey, který si v blockbusteru v režii Christophera Nolana střihnul hlavní roli. Půjde o důležitou postavu, jakéhosi mentora. Jeho rady využijete právě během těžkého rozhodování. Společníků by však mělo být více. Pokud jde o hlavní postavu, ta by měla být namluvená a plně přizpůsobitelná.

RPG Exodus je ve vývoji pro PC a konzole PlayStation 5 a Xbox Series. Zatím není známo, kdy bude uvedeno na trh.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama