Dokumentární projekt Running With Speed mapuje neobvyklý svět speedrunnerů
i Zdroj: Good Deed Entertainment
Novinka Dokumentární projekt Running With Speed mapuje neobvyklý svět speedrunnerů

Dokumentární projekt Running With Speed mapuje neobvyklý svět speedrunnerů

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

9. 1. 2023 09:42

Ve zpravodajství na Hrej vás často informujeme o unikátních kouscích speedrunnerů, tedy hráčů, kteří se specializují na pokud možno nejrychlejší průchody hrami. Tyto herní atlety obklopuje velmi zajímavá kultura, kterou se nyní snaží lépe osvětlit třídílná dokumentární série Running With Speed.

Reklama

  • Dokument Running With Speed vypráví o světě speedrunningu
  • Tři epizody mapují nejúspěšnější speedrunnery, jejich historii i charitativní projekt Games Done Quick

Série se zaměřuje na formování, fungování a současnou podobu komunity speedrunnerů, především těch nejúspěšnějších členů. Spoustu prostoru pak věnuje organizaci Games Done Quick, charitativnímu projektu, který skrz streamy speedrunů za posledních 13 let vybral přes 41 milionů dolarů (v přepočtu přes 900 milionů českých korun) pro několik různých neziskovek.

Komentář obstaral dokumentární youtuber Summoning Salt. Dle magazínu PCGamer je Running With Speed vhodný i pro nehráče, ve větší míře se v něm totiž mluví o dobře známých herních sériích. Zároveň má dokument ukazovat i neúspěchy speedrunnerské komunity. Ta totiž nežije jen přátelstvím a rekordy, ale občas se i v ní najdou podvodníci nebo tragické příběhy.

První epizoda se soustředí na sérii Mario, druhá na Games Done Quick a třetí na pionýry vybočujících ze speedrunnerských norem.

Za Running With Speed stojí produkční spoelčnost Good Deed Entertainment. Výše můžete zhlédnout trailer, snímek je pak k dispozici v několika distribučních kanálech za 10 dolarů. Vydán byl také k příležitosti konání letošního ročníku Games Done Quick. Koupí do 15. ledna podpoříte jedním dolarem nadaci Prevent Cancer Foundation, propagující prevenci rakoviny.

Rekordní speedruny Elden Ring už překonaly metu 30 minut
i Zdroj: Tisková zpráva / From Software / Bandai Namco

Rekordní speedruny Elden Ring už překonaly metu 30 minut

Ještě na konci minulého týdne jsme vás informovali o tom, že komunita speedrunningu postupně stlačuje rekordní časy na…

14. 3. 2022 11:06

Letošní Games Done Quick budou posledním ročníkem pro zakladatele a ředitele akce Mikea Uyamu. Ten si po třinácti letech organizování chce odpočinout. Ostatně akce neprobíhá jen každou zimu, ale má také letní variantu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama