Do série Diablo přichází po 9 letech nová hratelná třída. Bohužel jen v Diablo Immortal
i Zdroj: Blizzard
Diablo Immortal Novinka Do série Diablo přichází po 9 letech nová hratelná třída. Bohužel jen v Diablo Immortal

Do série Diablo přichází po 9 letech nová hratelná třída. Bohužel jen v Diablo Immortal

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

9. 7. 2023 09:00 4

Poté, co uplynulo téměř deset let od momentu, co jsme dostali poslední novou třídu do libovolné z her série Diablo (jmenovitě Crusader z Reaper of Souls), přijde 13. července další nová v podobě Blood Knighta. Jak si můžete ovšem všimnout, nejedná se o Diablo IV, ale o Diablo Immortal. Upírský Blood Knight je totiž novým způsobem, jak hru bude Blizzard podporovat a jak do ní chce přitáhnout další nové hráče.

Reklama

  • Blizzard představil novou hratelnou třídu pro mobilní Diablo Immortal
  • Jedná se o první novou třídu, kterou série Diablo dostala od roku 2014
  • Ponese název Blood Knight a dorazí zdarma 13. července

Společnost Blizzard odhalila novou hratelnou třídu prostřednictvím CGI traileru v rámci livestreamu k první sezóně Diablo IV. Pro Diablo Immortal se jakožto nová třída objeví Blood Knight od 13. července, kdy dorazí jako bezplatná aktualizace – takže bude zdarma úplně pro každého.

Blizzard uvádí, že 13. července budou mít hráči celkem 2 možnosti, jak novou třídu zkusit: buď si (A) vytvoří úplně novou postavu, kde si třídu navolí; nebo (B) využijí možnost in-game „Změny třídy“ a převedou svou postavu na novou třídu, která nové bude odpovídat.. V tomto případě Blizzard dočasně také přidává i malou pomoc. Dočasně totiž ruší cooldown, který změnu třídy běžně provází, takže každý – nehledě na to, zda tak zrovna učinil nebo učiní– bude mít šanci stát se upířím rytířem, pokud se tak rozhodne hned při jeho uvedení.

Co se týče vlastností, název Blood Knight je tak nějak sebevysvětlující. Jedná se hlavně o upíří třídu krátkého až středního dosahu, kdy bude hybridně přecházet mezi útokem na blízko i na dálku v závislosti na to, jak daleko budou vaše cíle. 

Podle popisu je tak Blood Knight dynamickou třídou, která střídá to, co ostatní třídy většinou nabízí jen v jednom typu. Někdy je ničitel upírů, který se sám živí životem nepřátel, když je strhává do stínových pastí a specializuje se na útoky tyčí, zatímco jindy – pokud vše selže –, může také podlehnout vlastní upírské identitě a ztratit kontrolu nad sebou samým.

V příběhu Diabla je tento stav zápasu člověka a upíra autory i popisován. Upíři se podle nich ve světě Sanctuary vyskytují již dlouhé věky (což potvrzuje i lore první hry), kdy sáním mění lidi na nebezpečné otroky zvané Thralls, jež poté potkáváte ve hře. Blood Knights jsou ovšem výjimkou, jelikož se nezměnili. Představují tak lidi, kteří byli sice pokousáni a poznamenání upírskou kletbou, nicméně osudu otroka unikli, protože užili artefaktu, který je dočasně udržuje lidmi.

“Dočasně” je zde samozřejmě klíčové slovo, neboť ani v tomto případě nic netrvá věčně. Přestože se tak rytíři dokázali upířímu prokletí dočasně vyhnout, nakonec se nemyslícími otroky stanou také – byť o něco později. Než k tomu dojde, chtějí proto dojít vykoupení. Spolupracují s ostatními na vyhledávání a zabíjení všech upírů, které mohou najít, a pokud mohou, nabízejí také ostatním nakaženým jednoduchou volbu: Buď se přidají k jejich věci a budou následovat cestu zabíjení upírů, nebo odmítnou a najdou okamžitý konec na ostří jejich meče. Volba bývá většinou poměrně jednoduchá.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama