Blizzard odhalil 1. sezónu Diablo IV. Dorazí tento měsíc a sběrem srdcí přinese enormní posílení vašich postav
i Zdroj: Blizzard
Diablo IV Novinka Blizzard odhalil 1. sezónu Diablo IV. Dorazí tento měsíc a sběrem srdcí přinese enormní posílení vašich postav

Blizzard odhalil 1. sezónu Diablo IV. Dorazí tento měsíc a sběrem srdcí přinese enormní posílení vašich postav

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

7. 7. 2023 06:40

Na začátku tohoto týdne jsme vás informovali, že Blizzard provede odhalení 1. sezóny pro Diablo IV, což se mělo uskutečnit včera. Přenos odhalil, že nová sezóna ponese název Season of the Malignant a také že dorazí už 20. července. Více jsme se dozvěděli i o obsahu, kteří přidaná novou vedlejší linku.

Reklama

  • Blizzard odhaluje první sezónu Diabla IV startující 20. července
  • Půjde o Season of the Malignant a přinese zlem nakažené nepřátele
  • Získávat budeme jejich srdce a odemykat jimi nové bonusy
  • K hraní bude třeba alespoň jednou dokončit celou kampaň

Season of the Malignant se odehrává po skončení kampaně Diabla 4 a působí jako vedlejší příběh ve světě Sanctuary. Poté, co se hráči v hlavní kampani snažili zatlačit síly zla (a zřejmě se jim to i povedlo), začala si zbytkem světa razit cestu nová zhoubná kletba. Na začátku sezóny obdrží hráči proto na 1. úrovni povolání do hlavního města Fractured Peaks, Kyovashadu, kde se setkají s Cormundem, jenž je novou postavou. 

K dispozici je právě nový trailer, který Cormonda představuje. Ukazuje se, že půjde o bývalého člena Cathedral of Light, který se postaví temnotě a od vás potřebuje bojovat proti zhoubným monstrům, kteří nakazí celý svět. Celá úkolová linie tak spočívá v poražení těchto částečně a někdy i plně zkažených nepřátel a následně použití Cage of Binding k zachycení jejich zkaženého srdce.

V rámci plnění sezónního obsahu půjde těchto srdcí (tzv. Malignant Hearts) najít celkem 32, a to s různými účinky a také silnějšími verzemi jejich nositelů. Můžete se vydat i do znovuhratelného dungeonu Malignant Tunnels, abyste je našli a bojovali s novým bossem Varshan the Consumed, který bude silnější kvůli konzumaci zlem. Nepřítel se během tohoto procesu změní na svoji „zkaženou“ verzi a po jeho porážce budete moci jeho srdce umístit do socketu ve svých amuletech a prstenech.

Z těchto srdcí lze totiž přímo ve hře vytvořit (resp. transmutovat) mocné artefakty podobné drahokamům, tzv. sdrcí v kleci (Caged Heart), které lze zasunout do výbavy a získat další efekty. Tyto zhoubné schopnosti jsou pak ekvivalentem legendárních schopností základní hry a umožní vytvářet něco, co Blizzard popsal jen jako "tak trochu nové, ale také trochu rozbité buildy“.

Tyto nové síly se budou dodávat ve 3 různých barvách, a aby je bylo možné použít, bude třeba je umístit do vybavení se socketem odpovídající barvy. Vzácnější verzi Caged Heart bude možné umístit do kterékoli ze 3 barevných socketů, takže bude univerzálnější. Blizzard navíc uvedl, že hráči budou chtít kombinaci všech barevných typů, což vytvoří prý nové způsoby, jak si hráči mohou přizpůsobit buildy.

Nová úkolová linie, která vše toto dovolí bude k dispozici podle již naznačeného pro všechny sezónní postavy, pokud jste již alespoň jednou dokončili základní hru. Hráči tak musí dokončit kampaň nejprve buď příběh na Eternal Realm, nebo Seasonal Realm, aby mohli odemknout sezónní úkolovou linii a začít se věnovat novým mechanismům. 

Blizzard odhalil 1. sezónu Diablo IV. Dorazí tento měsíc a sběrem srdcí přinese enormní posílení vašich postav
i Zdroj: Blizzard

Pokud tak jednou udělají, pro další postavy tak činit už nemusí. Cesta sezónou je takto navíc rozdělena do kapitol s úkoly, které je třeba splnit. Jak budete cestou postupovat, získáte další odměny odpovídající vašim činům, jako např. přidané legendární aspekty, titul mistra a Scroll of Amnesia, který zdarma obnoví strom dovedností a pro paragony také obnoví Paragon Board. 

Cesta také poskytuje tzv. Favor – zdroj, který se používá k postupu po úrovních Battle Passu, kterou lze získat i přirozenou cestou hrou, ať už zabíjením démonů, plněním úkolů a dalšími činnostmi Malignant Battle Pass začíná již řečeného 20. července a obsahuje 90 úrovní, 27 úrovní zdarma a 63 úrovní Premium. Za volné úrovně se získává měna doutnající popel (Smoldering Ashes), který lze utratit za sezónní požehnání, jež vám v závislosti na zvoleném požehnání poskytují bonus k získávání zkušeností, zlata nebo obolů.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama