Do Baldur’s Gate 3 dorazila výživná aktualizace
i Zdroj: Larian Studios
Baldur's Gate 3 Novinka Do Baldur’s Gate 3 dorazila výživná aktualizace

Do Baldur’s Gate 3 dorazila výživná aktualizace

David Bernard

David Bernard

2. 12. 2023 10:30

Jedna z nejpovedenějších her letošního roku obdržela v pořadí již pátou velkou aktualizaci. Ta mimo jiné obsahuje i nové herní módy, zlepšuje optimalizaci a těšit se dokonce můžete i na upravený epilog.

Reklama

  • Baldur’s Gate 3 obdrželo další velkou aktualizaci
  • Ve hře nalezneme dva nové módy, upravený epilog a mnoho dalšího
  • Těšit se můžete i na vylepšenou optimalizaci

Baldur’s Gate 3 od tvůrců z Larian Studios velmi úspěšně navázalo na odkaz kultovní cRPG série. Osobně hru řadím k tomu nejlepšímu, co se během letošního roku urodilo. Nyní dorazila v pořadí již pátá velká aktualizace, která přináší spoustu změn a novinek. Co se týče velikosti, nejedná se o žádného trpaslíka. Aktualizace si z vašeho disku ukousne téměř 29 GB místa (PC).

První velké změny se týkají samotného zakončení hry. Díky upravenému epilogu se tak se členy vaší družiny rozloučíte jak se sluší a patří. Ve hře nově nalezneme i dva dodatečné módy. Prvním z nich je tzv. Honour, ve kterém si během průchodu hrou budete muset vystačit pouze s jednou pozicí pro ukládání. Druhý mód nese jméno Custom a nechá vás upravovat dílčí nastavení, jako například míru agresivity nepřátel, sílu postav, vybavení protivníků, komplexnost soubojů atd.

Recenze Baldur's Gate 3 - nezbývá, než se Larian Studios hluboce uklonit
i Zdroj: Larian Studios

Recenze Baldur's Gate 3 - nezbývá, než se Larian Studios hluboce uklonit

29. 8. 2023 00:00
1

Trvalo to dlouho, předlouho. Třiadvacet let od vydání Baldur's Gate 2 a tři roky od spuštění předběžného přístupu. Baldur's…

Během doby, kdy jsem Baldur’s Gate 3 hrál, optimalizace rozhodně nebyla bezchybná, tudíž vítám, že se vývojáři z Larian Studios v nejnovější aktualizaci zaměřují i na technický stav. Na konzoli PlayStation 5 nyní nalezneme možnost aktivace dynamického rozlišení a hráči PC verze zcela jistě ocení snížení nároků na VRAM a RAM. Kompletní seznam novinek, které aktualizace přináší, naleznete zde. Hra Baldur’s Gate 3 je dostupná pro PC a PlayStation 5. Na konzole Xbox Series X/S by měla dorazit v dohledné době.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama