Discord oficiálně představuje placené servery, prozatím pouze v USA
i Zdroj: Discord
Novinka Discord oficiálně představuje placené servery, prozatím pouze v USA

Discord oficiálně představuje placené servery, prozatím pouze v USA

Radek Raudenský

Radek Raudenský

2. 12. 2022 12:13

Už před rokem začal Discord testovat možnosti zpeněžení, které by pomohly nejen společnosti jako takové, ale také různým tvůrcům. Od té doby společnost tuto funkci vylepšovala a dnes dochází k oficiálnímu odhalení – nová funkce se jmenuje jednoduše jako Server Subscriptions.

Reklama

  • Discord v USA spouští možnost placených serverů

Princip je velice jednoduchý – uživatelé, kteří chtějí přístup na server, si budou muset za vstup zaplatit. Předplatné funguje naprosto klasicky, Discord nabízí různé úrovně předplatného, s tím také spojené různé měsíční částky. To, co uživatelé dostanou za předplatné i cenu plánu si určují vlastníci serveru a Discord v tom nechává svobodu, z celkové částky si bere 10 procent.

Servery, které mohou tuto funkci používat, jsou zatím omezené pro území USA. Zároveň musí mít server dobré vztahy s Discordem, tedy nesměl porušit pravidla služby. Pak stačí akorát přijmout pravidla a začít vydělávat. Zajímavé je, že společnost dává důraz na obsah, na kterém lze vydělávat. Mezi zakázaný obsah patří sexuálně explicitní obsah, online randění, charity, gamling, prodej drog nebo zbraní a také finanční podvody. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama