Diablo IV se prodávalo výborně. Blizzard prozrazuje počet hráčů i množství nahraných hodin
i Zdroj: Blizzard
Diablo IV Novinka Diablo IV se prodávalo výborně. Blizzard prozrazuje počet hráčů i množství nahraných hodin

Diablo IV se prodávalo výborně. Blizzard prozrazuje počet hráčů i množství nahraných hodin

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

20. 7. 2023 09:50 1

Přestože bylo určitě každému jasné, že Diablo IV rozhodně nebude na počet hráčů strádat, skutečné číslo stále ohromuje. Blizzard po oslavě rekordního vydání nově uvádí, že jen za první měsíc, kdy hra vstoupila na trh, zkusilo hru už přes 10 milionů hráčů -- a toto číslo dále roste.

Reklama

  • Diablo IV za první měsíc od vydání vyzkoušelo přes 10 milionů hráčů
  • Kumulativně za tuto dobu nahráli přes 700 milionů hodin a Blizzardu pomohli k rekordnímu kvartálu

Jen pro srovnání: ač jde v tomto případě skutečně o počet hráčů, ne výši prodejů (což značí mimo jiné i to, že se zde počítají i prodeje z druhé ruky, avšak ne třeba hráči bet, které nebyly v červnu), jedná se o číslo na úrovni jiných velkých titulů. Připomeňme, že toto číslo je totiž srovnatelné např. s 12 miliony kusy, jež mělo prodáno Hogwarts Legacy po dvou týdnech, nebo také Zelda, jež na 10 milionů dosáhla už za tři dny.

V množství kumulativně nahraného času dosahuje pak Diablo také úctyhodného času. Zde se ke konci června hovoří o času přesahující 700 milionů hodin neboli 29 milionů dní či také 80 tisíc let.

Podobně významně lze ale hodnotit to, jak si hra vedla v rychlosti svých prodejů. Dle serveru GameIndustry.biz je totiž Diablo IV v současnosti hrou, která si letos drží příčku druhé nejrychleji prodávané hry Evropy (za Hogwarts Legacy) – což odráží i červnové prohlášení Blizzardu.

Jako housky na krámě. Diablo IV je historicky nejrychleji prodávanou hrou od Blizzardu
i Zdroj: Activision Blizzard

Jako housky na krámě. Diablo IV je historicky nejrychleji prodávanou hrou od Blizzardu

Letos není nouze o povedené a komerčně úspěšné tituly, příkladem může být novinka The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.…

7. 6. 2023 08:30

V něm se firma nechala slyšet, že Diablo bylo kasovní trhák i díky tomu, že mělo vůbec největší vydání v dějinách firmy – a nyní i první měsíc. Na konci 2. čtvrtletí totiž zaznívá to, že hra prodala více kusů než jakákoli jiná hra Blizzardu za totéž období, a šlo tak o nejrychleji prodávanou hru, kterou kdy firma vydala.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama