Blizzard bude některé hry vydávat i na Steamu. První je Overwatch 2
i Zdroj: Blizzard
Overwatch 2 Novinka Blizzard bude některé hry vydávat i na Steamu. První je Overwatch 2

Blizzard bude některé hry vydávat i na Steamu. První je Overwatch 2

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

20. 7. 2023 08:00 1

Po Ubisoftu, jenž se loni vrátil na Steam, nebo EA, které totéž udělalo se Star Wars Jedi: Fallen Order, přistupuje na totéž i Blizard. Společnost oznámila, že se nyní chystá na postupné zpřístupnění svých vybraných her pro PC službu Valve. Prvním titulem, který takto bude uveden, bude free-to-play akce Overwatch 2, u níž se tak stane 10. srpna.

Reklama

  • Blizzard bude některé své vybrané hry vydávat i na Steamu
  • První vlaštovkou je Overwatch 2, zbylé oznámené teprve budou
  • Hra se na Steam dostane 10. srpna

Hráči, kteří se rozhodnou upřednostnit Steam před Battle.netem, budou muset oba účty propojit, což je dáno hlavně online funkcemi, jako je např. cross-play. Hlavní funkce, které však poskytuje čistě Valve, budou pak využity. Ve hře tak půjde třeba získávat Steam achievementy, využívat vašich přátel nebo zasílat pozvánky, které ostatní zvou do hry.

Ti hráči, kteří tento přechod neprovedou, změnu na funkcích však nepocítí. Jak se totiž dočtete o několik řádků níže, Battle.net je pro Blizzard stále předním místem, kde jejich hry hrát, a tedy není žádoucí, aby jeho spokojení uživatelé zažili změnu. Jejich vlastní verze hry bude proto i nadále stejná (ač zřejmě napojená na počet hráčů ze Steamu), jen s tím rozdílem, že všech hráčů bude asi o něco více.

„Naším cílem ve společnosti Blizzard je naslouchat hráčům a snažit se překonat jejich očekávání ve všem, co děláme. Ačkoli Battle.net zůstává nadále naší prioritou i do budoucna, slyšeli jsme, že hráči chtějí mít u našich vybraných her na výběr Steam, počínaje hrou Overwatch 2, která vyjde 10. srpna. Jsme rádi, že můžeme spolupracovat s Valve, aby se tak stalo,“ uvedl ředitel Blizzardu Mike Ybarra

Gabe Newell, který je zase ředitel Valve, poté doplnil, že těžit ze změn budou jak hráči, tak i vývojáři. Hráči prý tak, že získají další platformu, na níž si budou moci hrát svoji oblíbenou hru. A naopak vývojáři her zase z toho, že budou dál rozvíjet funkce Overwatch 2 ve spolupráci s Valve.

Vzhledem k tomu, že o tomto obecném rozvoji funkcí hovořil ve svém prohlášení právě ředitel Valve, dává smysl klást si otázku, jaké změny to asi budou – a také, proč je vlaštovkou Steamu zrovna Overwatch 2. 

Možnou odpověď lze formulovat třeba takto. Vedle toho, že duální vydání hrozí u velké prémiové hry tím, že vůči výhradnímu vydání na Battle.netu dojde spíše na snížení čistých zisků, je tu také to, že Overwatch 2 dostane k 10. srpnu i šestou sezónu a také že se mu daří o něco hůře. 

Včerejší zpráva o čtvrtletních výsledcích Blizzardu poslední část potvrdila, když ukázala na nedávné trendy spojené se hrou. Kvartální zpráva přinesla totiž data, že aktivita hráčů Overwatch 2 i jejich útrata ve hře klesly – což lze chápat jako pokles zájmu, jenž chce Blizzard postupně obrátit.

Blizzard ruší plány na komplexní PvE režim pro Overwatch 2. Singleplayeru se ale úplně nevzdává
i Zdroj: Blizzard

Blizzard ruší plány na komplexní PvE režim pro Overwatch 2. Singleplayeru se ale úplně nevzdává

Studio Blizzard v rámci dedikovaného streamu na Twitchi oznámilo, že výrazně pozměnilo plány na další vývoj multiplayerové…

17. 5. 2023 11:14
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama