Dean Hall blíže představil survival Icarus. Autoři se snaží omezit procedurální generování světa
i Zdroj: Hrej.cz
Icarus Novinka Dean Hall blíže představil survival Icarus. Autoři se snaží omezit procedurální generování světa

Dean Hall blíže představil survival Icarus. Autoři se snaží omezit procedurální generování světa

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

6. 4. 2021 11:26 1

Dean Hall se v herní branži proslavil jako tvůrce DayZ. V roce 2014 opustil studio Bohemia Interactive, aby založil vlastní tým – RocketWerkz. Nyní pracuje na survivalu Icarus, který blíže představil v novém videu.

Reklama

  • Autor DayZ názorně předvedl chystaný survival
  • Icarus nabídne kooperaci až pro osm hráčů
  • Hra klade důraz na časově omezený průzkum planety
  • Zatím není jasné, zda půjde o free-to-play titul

Je na místě hru v krátkosti představit. Icarus vás nechá vklouznout do skafandru vlastníka vesmírné stanice, s níž se přesouváte na různá místa s cílem najít potřebné suroviny. Expedice je časově omezená, není tedy potřeba se dlouho zabydlovat. To ale neznamená, že nedojde na výstavbu dočasného příbytku. Přeci jen je nutné skrýt se před zdejším nebezpečím, které v různých formách číhá na každém kroku. Z ukořistěných materiálů si můžete vytvořit šikovné pomůcky a nástroje, které se budou hodit při dalších expedicích. Důležité je včas se vrátit na stanici. Pokud totiž zmeškáte odvoz, postava se smaže, stejně jako vše, co zvládla ukořistit. Pak musíte začít od nuly.

Ukázka vznikla ve spolupráci s magazínem PC Gamer. Dean Hall provedl redaktory jednou z dostupných lokací a názorně předvedl důležité prvky hry. Prohlédnout si tedy můžete třeba kácení stromů, které následně poslouží jako základ při stavbě příbytků. Kosmonauti se potkají s místní zvěří, dokonce se jim podaří ulovit jelena. V lesích se prohánějí také vlci, najdou se ale i méně tradiční zvířata.

Důležitou roli hraje počasí, bouře doprovázená silnými poryvy větru má totiž devastující sílu, padající stromy mohou například zničit postavený příbytek. K dispozici je poměrně rozlehlá mapa, na níž převládá určitý biom. V ukázce jsou vidět hlavně lesy, v dalších expedicích se objeví také pouštní oblasti, zasněžené hory nebo travnaté planiny kolem široké řeky. Je zajímavé, že autoři drží na uzdě procedurální generování lokací. Hall vysvětluje, že jsou vytvořeny ručně, pouze některé elementy se automaticky mění, například jeskyně nebo zdroje surovin.

Icarus zatím vypadá poměrně jednoduše, autoři nicméně slibují bohatý crafting, časem se dostanete k výrobě pokročilých zbraní a vozidel. Navíc se počítá s kooperací, do níž se může zapojit až osm lidí. Ze záběrů je patrné, že se hra stále nachází v rané fázi vývoje, což prozrazují citelné záškuby, glitche, nedotažené animace a další chybky.

O hře se sice mluví jako o free-to-play záležitosti, Dean Hall nicméně redaktorům tuto skutečnost nepotvrdil. Zdá se tedy, že došlo na změnu plánu. Datum vydání zatím autoři neprozradili.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama