Dalším z PC portů Sony může být i Gran Turismo 7. Podle otce série se tato možnost již projednávala
i Zdroj: Polyphony Digital
Gran Turismo 7 Novinka Dalším z PC portů Sony může být i Gran Turismo 7. Podle otce série se tato možnost již projednávala

Dalším z PC portů Sony může být i Gran Turismo 7. Podle otce série se tato možnost již projednávala

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

27. 11. 2022 10:30 1

Po Spider-Manovi i Uncharted by mohl být potenciálním kandidátem portu na PC i zatím poslední díl série Gran Turismo. Kazunori Jamauči, který je léta otcem milované závodní série Sony, tak naznačil při rozhovoru pro portál GT Planet. V rozhovoru, který s ním reportéři uskutečnili odehrál tento víkend v Monacu, uznal, že návrh na port již v týmu zaslechl.

Reklama

  • Autor Gran Turismo (GT) se vyjádřil kladně k tomu, že by Polyphony Digital zvažovalo PC port sedmého dílu

Rozhovor, kde informace zazněla, se uskutečnil u příležitosti završení světové soutěže GT 2022: Monte-Carlo Masters a blížících se oslav 25. výročí série. Tvůrce značky, který se zde objevil za Polyphony Digital, možnost portu krátce komentoval zodpovězením dotazu moderátora. Při otázce toho, zda tým vývojářů ve světle jiných portů PlayStationu již v minulosti vážil vytvoření PC verze, odpověděl prosté: „Ano, myslím, že ano,“ čímž dal za pravdu tomu, že možnost byla alespoň na stole.

Při debatách, které navázaly, se otec série spíše vrátil ke kořenům značky. Po první odpovědi, kterou uvedl, začal brzdit případná očekávání hráčů, když vysvětlil, že GT7 je navrženo tak, aby maximálně vytěžilo hardware PlayStationu; a podle jeho dalších slov: „neexistuje mnoho platforem, které by jej dokázaly spustit ve 4K/60fps nativně, takže jedním ze způsobů, jak to učinit, je zúžit platformu.“ 

Kazunori Jamauči
i Zdroj: GT Planet
Kazunori Jamauči

Podle Jamaučiho, který věc dále už příliš nerozváděl, není tato debata nikdy úplně snadná. Ačkoli se v týmu vývojáři přirozeně zabývají tím, jak oslovit další majitele herních platforem pro rozšíření hráčské základy, finální rozhodnutí není na nich, ale vůli společnosti, která je zaměstnává. Při uvážení toho, že by se však závodní exkluzivita Sony mohla do budoucna objevit na PC, je třeba dodat, že GT7 byl již dříve obsažen v úniku NVIDIA, kam patřil např. i letošní port God of War nebo třeba Uncharted.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama