Další projekt Supermassive bude "trochu odlišný" horor o rozsahu The Quarry. Hra má vyjít do roku 2026
i Zdroj: Supermassive Games
Novinka Další projekt Supermassive bude "trochu odlišný" horor o rozsahu The Quarry. Hra má vyjít do roku 2026

Další projekt Supermassive bude "trochu odlišný" horor o rozsahu The Quarry. Hra má vyjít do roku 2026

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

4. 9. 2022 10:50

Ředitel vývoje vyprávěcích hororů Until Dawn a The Quarry, Will Byles, potvrdil, že se svými kolegy ze studia Supermassive už začal pracovat na nové hře. K události došlo během nedávného rozhovoru s VGC. Vývojář potvrdil, že studio vedle chystaného Dark Pictures Anthology: The Devil in Me pracuje i na větším hororu s větvením příběhu.

Reklama

  • Supermassive Games pracují na dalším klasickém hororu 
  • Rozsahem má odpovídat The Quarry a vyjít má v roce 2025, či 2026
  • Titul má nabídnout některé nové narativní prvky oproti starší tvorbě studia

Nový projekt by měl dorazit v roce 2025, či 2026, přičemž nabídne srovnatelnou hrací dobu s letošním The Quarry. Titul by na něj tak potenciálně mohl navázat i formátem. Byles totiž vzpomenul, že s delšími tituly, jako je právě Until Dawn a The Quarry, je podstatně snazší proniknout do motivací postav, než pokud se snažíte vytvářet menší hru.

„Mám rád ten luxus, že mohu skutečně prozkoumat postavy, a toho dosáhnete s delším příběhem. Některé lidi to štve, protože je to nudí, ale opravdu se mi líbí, že můžete jít do hloubky s postavami a prozkoumat vztahy způsobem, který je na kratším příběhu těžší."

Na rozdíl od epizodické série Dark Pictures, kterou 18. listopadu čeká čtvrtý díl, by proto novinka mohla zůstat kontinuálním zážitkem. V této věci stojí nicméně  za připomenutí, že Supermassive už nejsou nezávislé studio, a mají proto i jinou finanční pozici.

Nordisk Games kupuje tvůrce The Quarry, studio Supermassive Games
i Zdroj: GGTalks

Nordisk Games kupuje tvůrce The Quarry, studio Supermassive Games

Dánská firma Nordisk Games, která vlastní například Avalanche Studios Group či Nitro Games, plně odkupuje britské vývojáře…

12. 7. 2022 12:33
1

Co se týče dalších detailů ke hře, je asi relativně zřejmé, že je jejich momentálně málo. Ve svém finálním vyjádření tak Byles například obecně uvedl, že motiv teen hororu nelze iterovat donekonečna, a že studio i z tohoto důvodu teď zkouší něco odlišného. „The Dark Pictures zkoumá stovky variant hororového žánru. To, na co se teď díváme, a já vám nemohu říct přesně, co to je, je mírný odklon od tohoto stylu ztvárnění, ale stále je to velmi klasický horor.“

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama