Další Cyberpunk zřejmě nabídne multiplayer. Nový Zaklínač letos vstoupí do plné produkce
i Zdroj: CD Projekt Red
Novinka Další Cyberpunk zřejmě nabídne multiplayer. Nový Zaklínač letos vstoupí do plné produkce

Další Cyberpunk zřejmě nabídne multiplayer. Nový Zaklínač letos vstoupí do plné produkce

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

22. 1. 2024 17:21

Zástupci CD Projektu nabídli několik detailů k chystaným projektům. Mimo jiné prozradili, že začínají experimentovat s umělou inteligencí.

Reklama

  • Výkonný ředitel CD Projektu oznámil, že tým pracující na dalším Cyberpunku zvažuje implementaci multiplayerových prvků
  • Na hře bude do konce roku pracovat 80 lidí
  • Další Zaklínač letos vstoupí do plné produkce, na hře se bude podílet 400 lidí

Kolem RPG Cyberpunk 2077 byly obrovské plány, autoři dokonce chystali samostatný multiplayer, na němž začali pracovat v roce 2019. O dva roky později vyšlo najevo, že byl projekt uložen k ledu, vývojáři totiž měli plné ruce práce s opravami singleplayeru a přípravou dodatečného obsahu.

Studio nyní již připravuje další díl, byť se zatím ještě nepřeneslo přes předprodukční fázi vývoje. Na multiplayer autoři evidentně nezapomněli, ačkoli o něm zatím mluví velmi opatrně. Michał Nowakowski coby výkonný ředitel CD Projektu v komentáři pro Reuters potvrdil, že tým uvažuje o implementaci multiplayerových prvků. Bližší detaily si nechal pro sebe.

Umělá inteligence nahradila hlas zesnulého dabéra v příběhovém rozšíření pro Cyberpunk 2077
i Zdroj: CD Projekt

Umělá inteligence nahradila hlas zesnulého dabéra v příběhovém rozšíření pro Cyberpunk 2077

Pokud jste hráli Cyberpunk 2077, pak jste jistě narazili na postavu Viktora Vektora, všestranného doktora, který provozuje…

13. 10. 2023 14:15

Zároveň došlo k potvrzení, že vývoj projektu s kódovým označením Orion letos nabere na obrátkách. Druhý výkonný ředitel Adam Badowski oznámil, že se na hře do konce letošního roku bude podílet zhruba 80 lidí.

Řeč přišla i na dalšího Zaklínače (projekt Polaris). Badowski oznámil, že na hře do konce první poloviny letošního roku bude pracovat přibližně 400 lidí. Projekt se zároveň překlopí do produkční fáze.

Za zmínku stojí také fakt, že došlo k ustanovení nového týmu, jehož úkolem je zkoumat možnosti využití umělé inteligence během vývoje her. „Myslíme si, že umělá inteligence je něco, co může pomoci zlepšit určité procesy při výrobě her, nemůže ale nahradit lidi.”

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama