Další cíl review bombingu? Hitman 3 na Steamu. Hra nefunguje ve VR, hráči čekají ve frontě na singleplayer
i Zdroj: IO Interactive
Hitman 3 Novinka Další cíl review bombingu? Hitman 3 na Steamu. Hra nefunguje ve VR, hráči čekají ve frontě na singleplayer

Další cíl review bombingu? Hitman 3 na Steamu. Hra nefunguje ve VR, hráči čekají ve frontě na singleplayer

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

21. 1. 2022 16:31

Společnost IO Interactive přesně po roce od vydání Hitmana 3 přivedla svůj nejnovější titul i na Steam. Hru s nezpochybnitelnými kvalitami a poctivým plánem podpory na další rok ale okamžitě sepsuli hráči, kteří stlačili celkové hodnocení na úroveň “smíšené”. Co se jim tentokrát nelíbí?

Reklama

  • Hitman 3 vyšel na Steamu, okamžitě sklidil tvrdou kritiku hráčů
  • Údajně přináší rozbitý VR, přetížené servery a hráčům se nelíbí ani cena rok starého titulu
  • Subreddit hry musel být na čas uzavřen kvůli nadávkám

Z uživatelských recenzí vyplývá několik poměrně jednoznačných informací. Hráči uznávají, že hra jako taková je skvělá, nelíbí se jim ale přístup autorů. Problémem je například to, že se základní cena hry vrátila na původní, plnou hodnotu šedesáti eur, a to zároveň i na všech ostatních platformách. Studio zároveň hru nabízí v šesti různých balíčcích a kompilacích, které jsou značně zmatečné.

Zásadním problémem je také to, že hra vyžaduje stálé připojení k serverům i pro hraní singleplayeru. V úvodních dnech, hlavně kvůli masivnímu zájmu ze strany předplatitelů Game Passu, ale servery nezvládaly nápor zájemců o připojení a hráči tak museli čekat ve frontách pro to, aby vůbec mohli zapnout singleplayerovou kampaň. Zároveň kvůli tomu nešly správně stahovat dodatečné mapy.

Posledním problematickým bodem je stav verze pro virtuální realitu. Hráči se shodují na tom, že jde o naprosto katastrofální port plný glitchů a bugů, které často znemožňují dohrát alespoň tutorial.

Další cíl review bombingu? Hitman 3 na Steamu. Hra nefunguje ve VR, hráči čekají ve frontě na singleplayer
i Zdroj: Hrej.cz

Nízké hodnocení je v ostrém kontrastu s celkovým skóre na agregátoru hodnocení Metacritic, který třetímu Hitmanovi přisuzuje velmi vysokých 87 bodů od kritiků.

Důkazem nespokojenosti je i to, že subreddit hry, dle webu Dualshockers předtím hýřící nadšením a optimismem, byl bezprostředně po vydání hry dočasně pozastaven. Důvodem je dle moderátorů to, že se na něm objevovaly nevhodné urážky a cílené útoky na vývojáře, společně s údajným technickým narušením kanálu, který moderování komplikoval. Provozovatelé také upozornili na to, že se na tomto rozhodnutí nijak nepodílí samo studio, subreddit už je opět volně přístupný.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama