Čtrnáct nominací! God of War Ragnarök se stal nejnominovanější hrou v historii cen BAFTA
i Zdroj: Sony / God of War press kit
God of War Ragnarök Novinka Čtrnáct nominací! God of War Ragnarök se stal nejnominovanější hrou v historii cen BAFTA

Čtrnáct nominací! God of War Ragnarök se stal nejnominovanější hrou v historii cen BAFTA

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

3. 3. 2023 08:00

Za měsíc proběhne další ročník herní části udílení cen britské filmové akademie BAFTA. V nominacích tradičně najdeme celou řadu titulů, některé z nich se ale vyskytují častěji než jiné. Konkrétně God of War Ragnarök má navíc za sebou tak dominantní úspěch, že je historicky nejvíce nominovanou hrou.

Reklama

  • God of War Ragnarök získal rekordní počet nominací v cenách BAFTA
  • Hlavně díky celkem šesti nominacím za herecké výkony

Dohromady posbíral čtrnáct nominací v deseti z celkem osmnácti existujících kategorií. V podstatě není nominován jen v kategoriích, které logicky vyhrát nemůže (nejlepší britská, debutová, rodinná, mobilní, multiplayerová, dlouhodobě podporovaná hra nebo titul, který není součástí série). Chybí jen v seznamu her s dopadem přesahujícím zábavní průmysl. Naopak sošku si může odnést za nejlepší animaci, umělecké zpracování, zvuk, herní design, hudbu, vyprávění, technické zpracování a za vůbec nejlepší hru roku. 

Nominaci dále získali Christopher Judge a Sunny Suljic (Kratos, Atreus) za hlavní role a Adam J. Harrington, Danielle Bisutti, Laya Deleon Hayes a Ryan Hurst (Sindri, Freya, Angrboda, Thor) za vedlejší role.

Slavnostní večer proběhne 30. března. O titul nejlepší hry se utká s Elden Ringem, Cult of the Lamb, Stray, Marvel Snap nebo Vampire Survivors.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama