Crytek si vyžádal stažení fanouškovského foto režimu pro remasterovanou trilogii Crysis
i Zdroj: Crytek
Crysis 2 Novinka Crytek si vyžádal stažení fanouškovského foto režimu pro remasterovanou trilogii Crysis

Crytek si vyžádal stažení fanouškovského foto režimu pro remasterovanou trilogii Crysis

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

15. 1. 2022 09:50

Německá společnost Crytek, která nám loni dodala remaster zbylé trilogie Crysis, prokázala, že se může stále pochlubit vizuálně působivými tituly. Část hráčů mohla mít pro působivost hru blíže prozkoumat, a to například pomocí modifikací umožňující volný pohyb kamery. Jak se však ukazuje, podobná činnost není ve shodě s přáním vývojářů.

Reklama

  • Crytek se u fanouškovského foto režimu pro remaster trilogie Crysis dožadoval jeho stažení
  • Příčinou byla monetizace obsahu rozporující pravidlům EULA

Frans Bouma, autor modifikace pro pořizování fotek v remasterech Crysis, byl PR manažerem Cryteku upozorněn, že jeho tvorba porušuje licenční ujednání EULA. V návaznosti na formální oznámení byl přímo vyzván, aby svou dosavadní činnost do sedmi dní ukončil a modifikaci, kterou dosud nabízel na Patreonu, nenávratně stáhl.

Tvůrce modu odpověděl na upozornění zprávou, v níž se podivoval nad smyslem podobného rozhodnutí. Dle jeho zkušenosti je většina herních tvůrců, potažmo i vydavatelů spokojena, když se jejich produktu dostává bezplatná reklama; tím spíše, není-li příslušný program vázán na žádné vývojářské nástroje. 

Se stažením nabízeného obsahu nicméně Bouma nakonec souhlasil. Crytek totiž na závěr zaslal ještě jeden mail, v němž bylo rozvedeno, že problém softwaru tkví převážně v jeho zpeněžení. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama