Chystá se levný Xbox One bez mechaniky?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Chystá se levný Xbox One bez mechaniky?

Chystá se levný Xbox One bez mechaniky?

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

19. 11. 2018 08:25 20
Reklama

Zatím poslední generace konzolí od Microsoftu je s námi od konce roku 2013, a kromě původního Xbox One se do ní řadí i aktuální, lehce vylepšená verze One S a mnohem výkonnější One X. Dle nejnovějších spekulací bychom se mohli v blízké budoucnosti dočkat další verze, založené na modelu S.

Spekulace pochází ze stránek Thurrot, která tvrdí, že této konzole se dočkáme na jaře příštího roku. Má postrádat mechaniku pro fyzická média, a díky tomu logicky stát méně. Konkrétně se hovoří o částce nižší než 200 dolarů (4 500 Kč), což by herní systém od Xboxu mohlo ještě více zvýhodnit oproti konkurentovi od Sony, který, minimálně v našich obchodech, již teď stojí přibližně o tisíc korun více.

Spolu s uvedením aktualizované konzole má taktéž dojít k iniciativě ze strany Microsoftu, díky níž vám v obchodech této společnosti vymění fyzické kopie her za digitální. Není samozřejmě žádným tajemstvím, že Microsoft bude s případnou konzolí velmi opatrný, jelikož si je velmi dobře vědom toho, že spousta jeho zákazníků nedá dopustit na fyzická média.

Pokud jsou spekulace o konzoli opravdu pravdivé, mohlo by se také jednat o jakousi předzvěst nové generace, která by mechaniku pro fyzická média mohla také postrádat. Microsoft by se tak vyhnul poměrně drahé a často poruchové součástce, jejíž vynechání by kromě nákladů na sestavení snížil i náklady na servis.

Jaký máte na situaci názor vy, naši čtenáři? Koupili byste si novou konzoli bez mechaniky, nebo nedáte na „placky“ dopustit? Dejte nám vědět v komentářích pod novinkou.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama