Chyba v úsudku. Insider otáčí, ohledně Starfieldu na PS5 se prý spletl
i Zdroj: Bethesda
Starfield Novinka Chyba v úsudku. Insider otáčí, ohledně Starfieldu na PS5 se prý spletl

Chyba v úsudku. Insider otáčí, ohledně Starfieldu na PS5 se prý spletl

Dominik Tománek

Dominik Tománek

12. 2. 2024 12:00

Budoucnost Starfieldu na PlayStation 5 stále zůstává nejistá. Jeden z původců zprávy totiž ze svého tvrzení vycouval s tím, že udělal chybu.

Reklama

  • Insider NateTheHate odvolal své trvzení o Starfieldu na PS5
  • Šlo prý o chybu v úsudku 
  • Ostatní hry však nezpochybňuje 

Poslední týdny herní průmysl ovládly spekulace o tom, že některé Xbox (a PC) exkluzivity by mohly dorazit na konzole PlayStation od Sony. Jednou z největších zpráv byl příchod bethesdího Starfieldu na PS5, zdá se však, že jeden z původců zprávy se spletl. Známý leaker NateTheHate odvolal své nedávné tvrzení, že se Starfield objeví na konzolích PS5. Nebyl sice jediný, kdo prohlásil, že vesmírné RPG má zelenou pro multiplatformní vydání, ale i tak tento zvrat částečně zpochybňuje nedávné zvěsti. 

Zprávy o tomto údajném kroku se poprvé objevily na internetu začátkem února poté, co několik významných zasvěcených osob uvedlo, že mnoho her pro Xbox bude v blízké budoucnosti multiplatformních. K tvrzením se přidal i známý leaker a podcaster NateTheHate, který 4. února na Twitteru prohlásil, že Starfield vyjde na PS5. O necelý týden později však toto tvrzení odvolal a označil ho za „chybu v úsudku“. NateTheHate uvedl, že se rozhodl reagovat na původní zprávu XboxEra, že Starfield přijde na PlayStation, tím, že potvrdil, že to samé slyšel od svých zdrojů. Po opětovném prověření informací však dospěl k závěru, že se spletl. „Přiznávám se k omylu," napsal leaker. Ostatní hry prý ale nezpochybňuje a stále tvrdí, že na PS5 dorazí. Původní tweet se rozhodl nemazat. 

Microsoft nepřestane s výrobou konzolí, zaznělo údajně z úst šéfa Xboxu
i Zdroj: Microsoft

Microsoft nepřestane s výrobou konzolí, zaznělo údajně z úst šéfa Xboxu

Phil Spencer podle všeho uspořádal schůzku, aby zaměstnancům vysvětlil, co Microsoft plánuje s herní divizí Xbox.

12. 2. 2024 10:00

Jakkoli jsou vyhlídky Xbox her na jiných konzolích nejasné, jistější je, že ani případné prosazení multiplatformy by nemuselo znamenat zásadní změnu v celkové herní strategii Microsoftu. Microsoft již údajně ujistil své zaměstnance, že bude i nadále vyrábět konzole Xbox.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama