Chopte se zdarma prvních dvou dílů Syberie
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Chopte se zdarma prvních dvou dílů Syberie

Chopte se zdarma prvních dvou dílů Syberie

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

14. 7. 2021 19:45

Počáteční dvojice point-and-click adventur Syberia od francouzských Microids a letos zesnulého výtvarníka Benoîta Sokala je po omezenou dobu k dostání zdarma. Balíček obou her se po několik dní rozdává na herním obchodě GOG jako přímá součást slev francouzské produkce.

Reklama

  • Obchod GOG rozdává první dva díly ze série Syberia
  • Nabídka končí 17. července v 17:00

První díl logické adventurní série Syberia se mezi námi vynořil již v roce 2002. S dvojkou tomu tak bylo nedlouho nato – přibližně o nějaké dva roky později – přičemž s regulérním třetím dílem, jenž značku rozbitostí a podobou téměř pohřbil, jsme se setkali až v dubnu 2017. 

Jak však Microids stačili ukázat v předminulém roce, ani tento neúspěch nestačil na definitivní pohřbení kdysi slavného jména, a jeho zvuku proto plánují znovu vrátit lesk se Syberia: The World Before. Jeho prolog jsme měli (a na Steamu stále máme) šanci vyzkoušet od října 2020.

Chopte se zdarma prvních dvou dílů Syberie
i Zdroj: Hrej.cz

Samotná série zaznamenala ve své nejlepší formě  kritické ovace především za inteligentní vystavění příběhu, budování atmosféry a příkladné využití kulis východní Evropy. Významnou část pochval si nicméně vysloužila i nevšední implementace steampunku a na svou dobu pokročilá grafika.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama