ceska-j-u-l-i-a-zkousi-crowdfunding
Novinka Česká J.U.L.I.A. zkouší crowdfunding

Česká J.U.L.I.A. zkouší crowdfunding

Marek Švrkala

Marek Švrkala

1. 3. 2013 14:40
Reklama

České studio CBE Software na serveru IndieGoGo spustilo crowdfundingovou kampaň, v níž se snaží získat peníze na vylepšenou edici adventury J.U.L.I.A. „Na vytvoření této edice jsme chtěli použít peníze získané z prodeje původní verze, avšak prostředky, které jsme získali od našeho bývalého distributora, pokryly pouze náklady na právní výdaje nutné k tomu, abychom práva na značku J.U.L.I.A. získali zpět,“ uvedl Jan Kavan, šéf brněnského týmu, a tak připomněl problémy českých studií s britským vydavatelstvím Lace Mamba.

Ani ty ale vývojářské dvojici, která na projektu dělala tři roky, nevzaly elán do další práce. „J.U.L.I.A. je pro mě mimořádně osobní hrou a nehledě na to, co se stane, chci, aby byla skutečně vyladěná. Crowdfundingový proces navíc považuji za něco významnějšího než pouze za prostředek pro získání peněz. Chceme, aby komunita mohla vývoj aktivně ovlivňovat,“ řekl Kavan, který by na IndieGoGo rád vybral 5 tisíc dolarů.

„Stanovili jsme si rozumný a realistický cíl, kterým bychom rádi vyřešili naši situaci, kdy operujeme s téměř nulovým rozpočtem. Nyní je brzo mluvit o tom, jaké možnosti by úspěšná kampaň pro hru mohla otevřít. Zatím hodláme alespoň vylepšit vzhled Rachel Manners,“ naznačil šéf CBE Software asi nejviditelnější plánovanou změnu týkající se hlavní hrdinky. Úprav se dočká rovněž herní interface a puzzle, které by nově měly nabídnout lehčí mód. Změny čekají i scénář, hudbu a minihru.

Kampaň na serveru IndieGoGo poběží do 12. dubna a vy tak máte dost času se rozmyslet, zda na oceňovanou sci-fi adventuru přispějete. K rozhodování by vám mohla pomoci hratelná demoverze, která byla nedávno uvolněna v systému Steam Greenlight, kde pozice hry po slibném startu stagnuje.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama