Část zaměstnanců PlayStationu prý naštval Jim Ryan, komentoval zákaz potratů a narozeniny svých koček
i Zdroj: Sony
Novinka Část zaměstnanců PlayStationu prý naštval Jim Ryan, komentoval zákaz potratů a narozeniny svých koček

Část zaměstnanců PlayStationu prý naštval Jim Ryan, komentoval zákaz potratů a narozeniny svých koček

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

13. 5. 2022 10:28

Dle informací agentury Bloomberg ve čtvrtek šéf společnosti PlayStation pořádně naštval část svých zaměstnanců. V rozeslaném emailu je totiž vyzval k tomu, aby “respektovali rozdílné názory” v otázce legality potratů, a o pár odstavců dál se velmi podrobně rozhovořil o tom, že jeho kočky slaví narozeniny.

Reklama

  • Šéf PlayStationu prý zaměstnancům rozeslal mail, ve kterém žádal respektování různých názorů na zákaz potratů
  • Také sdílel radost z narozeninové oslavy svých koček
  • Část zaměstnanců to považuje za necitlivé a bez respektu k ženám

Sdělení se týká rozhodnutí Nejvyššího soudu USA, který dle uniklých informací rozhoduje o zrušení rozsudku z roku 1973, který v celé zemi stanovil právo na ukončení těhotenství. Jednoduše řečeno může soud na konci června rozhodnout o tom, že si jednotlivé státy mohou nastavit vlastní pravidla a potraty případně zakázat. Přičemž lze očekávat, že by k tomu v konzervativnějších státech skutečně došlo.

Situace nyní rozděluje společnost ve Spojených státech a stanovisko zaujala i řada velkých firem. Dle agentury Bloomberg mezi nimi není moc herních studií, plány na zrušení precedentu ale kritizovali například autoři Destiny a původní trilogie Halo, studio Bungie. Ti případné zrušení označili za přímý útok na lidská práva.

Zaměstnanci PlayStationu (ten mimochodem na začátku letošního roku uzavřel akvizici Bungie za 3,6 miliardy dolarů) s Bloombergem sdíleli zprávu, kterou jim rozeslal ředitel Jim Ryan. V ní žádné jasné stanovisko nezaujímá, žádá ale podřízené o respektování odlišných názorů kolegů. Společnsot je dle něj otevřená a rozmanitá, s vývojáři různých postojů. „Každému kolegovi a každému z milionů uživatelů PlayStation bychom měli respektovat odlišný názor v rámci interních i externích komunit. Respekt neznamená souhlas. Ale jde o základní stavební kámen toho, kým jsme jako společnost a jako hodnotná světová značka,“ napsal konkrétně.

Email navíc ukončil několika odstavci, ve kterých vyprávěl o svých kočkách, jejich narozeninových oslavách, dortech a plánech na pořízení psa.

Dle Bloombergu část zaměstnanců naštvalo celkové vyznění zprávy a především ženy sdělení považují za necitlivé a ponižující jeijch práva.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama