blu-ray-vs-hd-dvd-zacatek-boje-se-blizi
Novinka Blu-ray vs HD-DVD - začátek boje se blíží

Blu-ray vs HD-DVD - začátek boje se blíží

sleepless.

sleepless.

5. 1. 2006 15:54
Reklama

Válka mezi formáty HD-DVD a Blu-ray začíná pomalu nabývat reálných rozměrů. Soupeřící společnosti podporující oba dva formáty totiž během CES 2006 představili své budoucí plány. Nejdříve společnost Toshiba představila první dva HD-DVD přehrávače, které by se měly začít v USA prodávat někdy v průběhu března za 499.99, respektive 799.99 dolarů. Oba dva modely (HD-XA1, HD-A1) budou zpětně kompatibilní a budou tudíž přehrávat nejenom HD-DVD média, ale i DVD. Signál přitom budou konvertovat do vyššího rozlišení pro HDTV (720p, 1081i). Zatím však žádná ze společností neoznámila byť jen jediný filmový titul, který bude pro HD-DVD k dispozici.

To v případě formátu Blu-ray je tomu naopak. Kromě tajemstvím opředené konzole PS3 zatím nebyl představen jediný skutečný Blu-ray přehrávač, ale za to už společnosti Sony Pictures, Twentieth Century Fox a Lionsgate představily svůj line-up filmů, jež budou na Blu-ray discích k dispozici. Sony Pictures připravuje k vydání na Blu-ray discích následující filmy: The Fifth Element, Bram Stoker's Dracula, Desperado, For a Few Dollars More, The Guns of Navarone, Hitch, House of Flying Daggers, A Knight's Tale, Kung Fu Hustle, The Last Waltz, Legends of the Fall, Resident Evil: Apocalypse, Robocop, Sense and Sensibility, Stealth, Species, SWAT, XXX, Black Hawk Down a The Bridge on the River Kwai.

Společnost Lionsgate se také nedrží nijak pozadu a představila plán zahrnující vydání 10 filmů na Blu-ray discích. Tady jsou: Lord of War, The Punisher, Devil's Rejects, Saw, T2: Judgment Day, Reservoir Dogs, Total Recall, Dune, Rambo: First Blood a See No Evil. Plány Twentieth Century Fox týkající se vydávání svých filmů na Blu-ray discích zatím moc obsáhlé nejsou. Přislíbeny jsou zatím jenom Blu-ray verze filmů Fantastic Four a Ice Age. Další společnost se budou postupně přidávat a to zřejmě na obou stranách. Některé z nich budou dokonce filmy vydávat hned ve třech verzích – DVD, HD-DVD a Blu-ray, a to až do doby než jeden formát prostě zkrachuje a jeden se pak stane novým standardem. Kterýpak to asi bude?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama