Bloomberg: Práce na remaku Knights of the Old Republic byly pozastaveny. Hra má vyjít možná v roce 2025
i Zdroj: Aspyr Media
Star Wars: Knights of The Old Republic Novinka Bloomberg: Práce na remaku Knights of the Old Republic byly pozastaveny. Hra má vyjít možná v roce 2025

Bloomberg: Práce na remaku Knights of the Old Republic byly pozastaveny. Hra má vyjít možná v roce 2025

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

27. 7. 2022 09:05 1

Knights of the Old Republic Remake mělo být jednou z prvních her, která vytrhne značku Star Wars z područí EA. Když byla předělávka loni ohlášena, věřilo se, že by mohla se štěstím vyjít ještě tento rok, potažmo příští, pokud vývoj půjde o něco pomaleji. Studio Aspyr, které za hrou stojí, se ostatně nijak netajilo svými plány. Hru nám chtělo více předvést v druhé polovině tohoto roku, což podpořilo zprávou v květnu. Nyní se však zdá, že se tak vůbec nestane. Podle novináře Jasona Schreiera je dohledná budoucnost titulu nejistá a není vůbec zřejmé, kdo na něm bude pracovat.

Reklama

  • Remake Knights of the Old Republic podle Jasona Schreiera sužují vývojové problémy
  • Práce na hře měly být po neuspokojivé prezentaci v rámci Sony pozastaveny
  • Realistický odhad vydání nyní připadá na rok 2025

Remake jednoho z nejslavnějších RPG studia BioWare je vyvíjen už téměř tři roky studiem Aspyr, které loni získala švédská společnost Embracer Group – rostoucí evropská firma, kterou si letos spojujeme s akvizicí západních studií Square Enix. Jason Schreier ovšem uvádí, že právě přičinění vývojářů ze studia Aspyr může být výrazně umenšeno. Za vším má podle jeho informací stát obsáhlejší demo, které bylo k neuspokojení Sony a Lucasfilmu interně prezentováno. Formátem mělo jít o tradiční vertical slice ukázku, jež odpovídá průřezům z herních konferencí.

Z příspěvku Schreiera vyplývá, že vývojářský tým po tomto setkání přišel o dvojici tvůrců: design directora Brada Prince a art directora Jason Minora. U obou z nich mělo k propuštění dojít začátkem měsíce. Prince na své LinkedIn stránce uvedl, že náhlé ukončení jeho pracovního poměru pro něj bylo šokem, neboť měl práci svého týmu považovat za zdařilou.

Podle Schreiera vedoucí ostatním členům studia oznámili, že vertikální řez, který jsme patrně měli později vidět i my, nebyl tam, kde ho chtěli mít, a že projekt bude do odvolání pozastaven. Jedna osoba obeznámená s diskusemi dokonce navrhl, že do dema bylo vynaloženo neúměrné množství peněz i času a že aktuální kurz projektu nebyl udržitelný. Rostoucí Aspyr, pro něhož je remake Knights of the Old Republic vůbec prvním větším titulem, tak patrně projekt nezvládá.

Dalším bodem zájmu, nad nímž se neodtajněné zdroje pozastavují, je časová osa vývoje. Skutečnost, že na začátku prací bylo cílem hru vydat ještě do konce roku 2022, měla být nově přehodnocena a nahrazena realističtějším datem roku 2025. Podle Schreiera je tak osud hry přinejmenším nejasný. Embracer letos v květnu k překvapení hráčů oznámil, že se k projektu přidává i studio Saber Interactive, pod nějž Aspyr nyní formálně spadá. Někteří členové Aspyru se proto nyní domnívají, že Saber může na popud zklamání projekt úplně převzít. 

Ať tak či onak, z údajné reakce partnerů, stejně jako odhadu roku vydání plyne, že hru bude třeba od základu předělat.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama