Blizzard opět vyhazuje, CtW kritizuje Kotticka
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Blizzard opět vyhazuje, CtW kritizuje Kotticka

Blizzard opět vyhazuje, CtW kritizuje Kotticka

Radek Raudenský

Radek Raudenský

17. 3. 2021 12:26

Jason Schreier, respektovaný novinář a insider herního průmyslu, přináší další interní zprávy z řad Activision Blizzard. Tentokrát se zpráva týká opětovných vyhazovů, které se mají dotknout zejména divize esportu a živých akcí. Celkem se má jednat o rozmezí  50 – 190 zaměstnanců a kromě již zmíněné divize odchází i zaměstnanci ze studia King, stojící za sérií Candy Crush.

Reklama

Vyhazovy Blizzard oznámil i oficiálně, potvrdil ale pouze již zmíněných 50 zaměstnanců z esportového oddělení. Schreier tvrdí, že postižených lidí je mnohem více, navíc přináší další detaily – vyhození pracovníci dostanou kromě mzdy rovnající se měsíci a půl práce také rok zdravotního pojištění a dárkovou kartu na Battle.net v hodnotě 200 dolarů. Oficiální vyjádření společnosti hovoří o tom, že se hráči spojují s hrami digitálně, čemuž se musí průmysl přizpůsobit.

Vyhazovy jsou přirozenou součástí firemní kultury, tentokrát se ale Blizzard dostává pod drobnohled kvůli další odměně, která má zamířit řediteli Activision Blizzard Bobby Kottickovi. Magazín GameSpot tvrdí, že za letošní rok si má CEO přijít na 200 milionů dolarů (4.4 miliardy korun), vůči čemuž opět protestuje skupina CtW. Ta kritizuje nejen výši odměny, ale také kontrast s již zmíněným vyhazovem zaměstnanců. Na tuto masivní částku má Kottick právo díky dohodě závislé na zvyšování hodnoty samotné společnosti, která se za poslední rok zvýšila o 66 procent. CtW apeluje na akcionáře, aby odhlasovali zrušení této dohody.

 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama