Black Myth: Wukong - dojmy z hraní na Gamescomu 2023
i Zdroj: Game Science
Preview Black Myth: Wukong Článek Black Myth: Wukong - dojmy z hraní na Gamescomu 2023

Black Myth: Wukong - dojmy z hraní na Gamescomu 2023

Dominik Tománek

Dominik Tománek

23. 8. 2023 22:35

Po delší odmlce se tvůrci z Game Science připomněli novou akční ukázkou z očekávané Black Myth: Wukong. V rámci Opening Night Live 2023 na Gamescomu představili několik nových bossů, které jsem měl možnost otestovat v rámci 45 minut dlouhé hratelné ukázky přímo na německém výstavišti.

Reklama

První střet mě čekal se stonožkovým bossem zvaným Centipede Guai. Tohoto přerostlého členovce můžete znát ze starých trailerů. Jedná se o klasického bosse, který sice není nikterak složitý, ale i tak vám dokáže pořádně zavařit. Jeho útoky se skládají zejména z poskakování, rolování a sekání. Po krátké aklimatizaci a sžití s ovladačem jsem bosse hravě porazil. Celý souboj měl ten správný rytmus a musím uznat, že se tvůrcům z Game Science podařilo vytvořit pocit ovládání, který se hodně přibližuje tomu, co známe od FromSoftware. Souls napodobeniny totiž téměř vždy ztroskotají na nepovedeném pohybu postavy a pocitu z něj.

Kromě “stonožkáče” nabízí třičtvrtěhodinové demo i souboj s makakem. Nádherná zimní lokace vás zavede k bossovi Macaque Chief, který vás rychle přivede do reality. Oproti stonožce je tento protivník rychlý, agresivní a zrádný. Narozdíl od kolegy Honzy ze Zingu se mi opičáka o kus nepovedlo porazit, pod časovým tlakem a další neúspěšném pokusu jsem se tedy posunul na dalšího protivníka.

Black Myth: Wukong - dojmy z hraní na Gamescomu 2023
i Zdroj: Dominik Tománek / Hrej.cz

Třetím pánem na terapii holí byl Tiger Vanguard. Upovídaného tygra jste měli možnost vidět v traileru z minulého roku. Představa obrovité šelmy v jezírku plném krve je sama o sobě děsivá, ještě děsivější je ale kadence útoků, které do vás boss hustí. Kromě fyzických útoků na vás začne sesílat i ty magické. V tom krátkém čase mezi vstupem do arény a smrtí jsem ale stihl obdivovat, jak hra, která běží na Unreal Engine 5, vypadá nádherně a fyzika krvavého jezírka hezky reaguje.

Zásadní součástí soubojů jsou tři rozdílné postoje: Smash, Pillar a Thrust. Každá přináší specifický útok, kterým můžete protivníka zasáhnout. Celou mechaniku jsem za čtyři minuty nestihl nasát, ale v podstatě jde o vylepšenou verzi postojů, které můžete znát třeba ze série Nioh.

K dispozici jsme dostali i pár abilit: Immobilize (chvilkový stun protivníka) nebo The Pluck of Many, která Sun Wukonogovi dopřeje pár klonů v aréně. K vyzkoušení byla i transformační schopnost, která z vašeho hrdiny na chvíli udělá ohnivého sekáče. V momentě, kdy jsem v této formě bojoval s Tiger Vanguardem, začaly jeho chlupy chvíli hořet. Šlo o zajímavý detail, pokud bude Black Myth: Wukong plný těchto drobností, máme se na co těšit.

Naštvané prase s elektrickými útoky připomíná Thora z alternativního vesmíru.

Poslední k vyzkoušení je nejdelší lokace Fright Cliff, ve které jsem už bohužel neměl tolik času. Kromě pár nových minionů se zde objevuje i boss z posledního traileru. Naštvané prase s elektrickými útoky připomíná Thora z alternativního vesmíru. Při jeho útocích jsem celou dobu myslel na poslední God of War a to jen v tom nejlepším.

Black Myth: Wukong zatím nemá přesné datum vydání. Počítá se však s létem příštího roku. Hra vychází na Playstation 5, PC a Xbox Series X/S. A jestli tvůrci dodají to stejné, co jsem měl možnost vyzkoušet, můžeme se těšit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama