Autoři World of Warcraft hodlají ze hry odstranit obsah spojený s údajným obtěžováním v Activisionu
i Zdroj: Hrej.cz
World of Warcraft Novinka Autoři World of Warcraft hodlají ze hry odstranit obsah spojený s údajným obtěžováním v Activisionu

Autoři World of Warcraft hodlají ze hry odstranit obsah spojený s údajným obtěžováním v Activisionu

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

28. 7. 2021 12:13 2

Tým stojící za kultovním MMORPG World of Warcraft se jako jeden z prvních interních týmů Activision Blizzard vyjádřil k současné obří kauze týkající se údajně nevhodného chování k ženám a menšinám na pracovištích. Jakékoliv problémy a neadekvátní jednání tvrdě odsoudil a navíc přislíbil, že ze hry odstraní “reference, které nejsou vhodné”.

Reklama

  • Tým stojící za World of Warcraft reaguje na kauzu spojenou s Activisionem a kulturou ve firmě
  • Ze hry hodlá odstranit nevhodné reference
  • Zřejmě půjde hlavně o odkazy na problematického bývalého zaměstnance

Společnost se prý bude snažit dělat hru ještě otevřenější, přátelštější a inkluzivnější. Dle vyjádření na sociálních sítích byly poslední dny v kancelářích velmi tvrdé, plné “emocí, diskuzí, zloby, ale i naděje a odpuštění”. Tým také slibuje, že se do budoucna bude snažit více ochraňovat minoritní skupiny zaměstnanců a naopak tvrdě trestat ty, kteří je nějakým způsobem ohrožují nebo omezují.

Co se zmíněného odstraňování obsahu týče, studio neposkytlo žádné konkrétnější informace, jak budou změny vypadat. Komunita a média ale odhadují, že se budou týkat především Alexe Afrasiabiho, bývalého kreativního ředitele projektu. Ten v Blizzardu pracoval šestnáct let, skončil loni a bývá označován za jednoho z největších hříšníků původní žaloby podané k soudu v Kalifornii. V průběhu let měl své kolegyně obtěžovat opakovaně a vážně bez vážnějšího trestu.

Ve hře přitom na jeho osobu odkazuje hned několik NPC a předmětů včetně jednoho z hlavních strážců Stormwindu, Field Marshala Afrasiabiho. O odstranění nebo přepracování odkazů před několika dny žádali na oficiálním fóru hry i samotní hráči.

Více si o kauze můžete přečíst v souvisejících článcích níže.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama