Autoři Shadow Tactics a Desperados 3 odhalují novinku. Shadow Gambit: The Cursed Crew přinese duchařský výlet za piráty do Karibiku
i Zdroj: Mimimi Productions / Tisková zpráva
Novinka Autoři Shadow Tactics a Desperados 3 odhalují novinku. Shadow Gambit: The Cursed Crew přinese duchařský výlet za piráty do Karibiku

Autoři Shadow Tactics a Desperados 3 odhalují novinku. Shadow Gambit: The Cursed Crew přinese duchařský výlet za piráty do Karibiku

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

24. 1. 2023 15:00

Studio Mimimi Games, stojící za oceňovanými stealthovými strategiemi Shadow Tactics: Blades of the Shogun a Desperados III, oznamuje další projekt. V Shadow Gambit: The Cursed Crew svou vypilovanou hratelnost okoření větší mírou nadpřirozena s nemrtvými piráty, brázdícími moře Karibiku.

Reklama

  • Novinka od autorů Shadow Tactics přinese prokleté piráty
  • Opět nabídne stealthovou strategii, ale tentokrát plnou magie
  • Koncept i první videa vypadají opravdu slibně

Poprvé si hru studio kompletně vydá samo. Navíc slibuje spoustu novinek v podobě implementace mechanismů magie a nadpřirozených bytostí. Hráč se zhostí role skupiny prokletých pirátů, kteří se na palubě lodě duchů plaví ponurým Karibikem a válčí proti armádě inkvizitorů.

Na hru láká jak příběhový trailer, tak i komentovaná ukázka přímo z hraní. Fanoušci žánru se zřejmě mají na co těšit. Opět dostanou robustní a komplexní hratelnost postavenou na plánování, taktice, trpělivosti, využívání prostředí a schopností hrdinů v týmu. Atraktivní námět by ale mohl přilákat i nové zájemce.

Právě nadpřirozeno autorům hodně rozvázalo ruce. Hrdinové tedy míst obligátních mečů, pušek a plížení využijí také kletby, portály, vražednou magii, teleportaci a další kouzelné libůstky. Magie navíc umožnila zasadit přímo do příběhu i herní mechanismy jako je rychlé ukládaní, načítání a zastavování času. Pokud Mimimi udrží svou úroveň inovací, zřejmě se dočkáme opravdu geniálního provázání hry a vyprávění příběhu.

Ústřední pirátská loď bude sloužit jako základna, ze které se může posádka vydávat na mise podle libosti a opět bude kladen důraz na to, že každý úkol má celou řadu řešení podle aktuálních možností a zvolené taktiky.

Shadow Gambit: The Cursed Crew by mělo vyjít letos na PC, Xbox Series a PlayStationu 5.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama