Autor Final Fantasy XV by rád udělal Zeldu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Autor Final Fantasy XV by rád udělal Zeldu

Autor Final Fantasy XV by rád udělal Zeldu

Jiří Bigas

Jiří Bigas

20. 10. 2015 09:25 1
Reklama

Hadžime Tabata, který vede vývoj Final Fantasy XV, se nechal slyšet, že by rád pracoval na hře z jiné proslulé japonské série, a sice The Legend of Zelda od Nintenda.

Zeldu si Tabata vybral, když byl tázán magazínem Dengeki PlayStation, na kterém IP by dělal nejraději. “Sám si nejsem úplně jistý proč, ale hra ze série Zelda vyrobená s technologií a know-how Final Fantasy XV je tím titulem, který bych chtěl vytvořit,” prohlásil Tabata.

Naneštěstí taková vize patří spíše do říše snů, ale to se koneckonců tvrdilo i o Kodžimově přání dělat nový Silent Hill. Jak to nakonec dopadlo, všichni víme, ale v jeden moment měl tenhle dream projekt hodně blízko k naplnění.

Skutečně chystané pokračování ságy The Legend of Zelda bylo mezitím odloženo na příští rok. Legendární designér Nintenda Šigeru Mijamoto přesto ještě letos v červnu na E3 ujišťoval, že novinka stále míří na Wii U. A to navzdory tomu, že v roce 2016 by podle posledních zpráv mohla dorazit na trh i nová konzole s krycím jménem NX. Na druhou stranu, nebylo by to poprvé, kdy netrpělivě očekávané pokračování této série vyjde na dvou platformách současně - nové i dosluhující. Twilight Princess z roku 2006 vyšel na GameCube i Wii.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama