Assassin’s Creed Nexus v příštím roce údajně oživí starší hrdiny série ve VR
i Zdroj: Ubisoft
Novinka Assassin’s Creed Nexus v příštím roce údajně oživí starší hrdiny série ve VR

Assassin’s Creed Nexus v příštím roce údajně oživí starší hrdiny série ve VR

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

24. 4. 2022 10:40

Když se Ubisoft v roce 2020 otevřeně vyjádřil, že pracuje na VR hrách podle sérií Assassin’s Creed a Splinter Cell, příliš informací sděleno nebylo. Věděli jsme pouze to, že oba tituly zamíří na VR headset Oculus nově nazývaný Meta. Na konto prvního z nich nyní přichází detailnější informace.

Reklama

  • Assassin’s Creed Nexus má být VR hrou kombinující postavy starších her
  • Hra oznámená v roce 2020 má podle zdrojů Toma Hendersona na headset Meta dorazit v rozmezí jednoho roku

Tom Henderson pro Exputer píše, že první z her nese označení Assassin’s Creed Nexus a že dorazí do 12 měsíců. Jejím hlavním motivem má být návrat starších postav, jako např. Ezia, Connora, Haythama či Cassandry, a to spolu s místem i časem, jenž jim je všem vlastní. 

V počtu misí se máme se i započítáním úvodního tutoriálu dostat až na číslo 16, čiže je nasnadě čekat, že potkáme neméně jednoho dalšího hosta. Zaměřit se při tom máme na aktivity standardního rázu. Mimo lezení, bojování, plížení a páčení dojde tak i na pověstný skok do sena či skrytou čepel. Samotná aktivita páčení má pak podle všeho nabízet i vlastní specializovanou minihru.

Assassin’s Creed Nexus v příštím roce údajně oživí starší hrdiny série ve VR
i Zdroj: Ubisoft

Jak už k VR patří, a to zvláště u her s větší mobilitou, vývojáři myslí i na odlišná nastavení pohybu. Jednak se hovoří o plynulém přesunu, jednak o teleportaci, a jednak o jejich vzájemné kombinaci. Skloubení teleportace a principu plížení má přitom fungovat na vztahu ruchu a vzdálenosti. Stručně řečeno: bude-li nepřítel od místa, kam se teleportujete, vzdálen deset stop, bude upozorněn méně, než když bude vzdálenost jen třístopá. Jednoduché, ale efektivní.

Na závěr uveďme, že starší spekulace naznačovali i to, že Assassin’s Creed ve VR spatříme i v jiném titulu. Už na první polovinu roku 2023 se má chystat menší hra Assassin’s Creed Rift.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama