Annapurna Interactive v krizi. Vydavatelství přišlo o všechny zaměstnance
i Zdroj: Giant Sparrow / Annapurna Interactive
Novinka Annapurna Interactive v krizi. Vydavatelství přišlo o všechny zaměstnance

Annapurna Interactive v krizi. Vydavatelství přišlo o všechny zaměstnance

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

Známé vydavatelství čelí hromadnému odchodu všech svých zaměstnanců. Mateřská společnost usilovně pracuje na nápravě.

Reklama

  • Celé vedení Annapurna Interactive rezignovalo po neúspěšném jednání s mateřskou společností
  • Záhy se přidali všichni ostatní zaměstnanci
  • Vydavatelství se chtělo osamostatnit

Vydavatelská společnost Annapurna Interactive, která přivedla na svět například What Remains of Edith Finch, Outer Wilds nebo Stray, je ve vážných problémech. Jak informoval Bloomberg, všichni zaměstnanci podali výpověď. 

Důvodem má být neúspěšné jednání s mateřskou společností Annapurna Pictures s cílem osamostatnit vydavatelství. Majitelka společnosti Megan Ellison nicméně na něco takového nechtěla přistoupit, což vyústilo v rezignaci prezidenta a spoluzakladatele vydavatelství Nathana Garyho. K němu se připojili další členové vedení a záhy i zbytek celého týmu, v němž pracovalo 25 lidí.

Annapurna připraví filmy a seriály podle značek Alan Wake a Control
i Zdroj: Remedy Entertainment

Annapurna připraví filmy a seriály podle značek Alan Wake a Control

Remedy spojuje síly s Annapurnou. Vydavatelství přispěje na vývoj Control 2 a postará se o filmové a seriálové adaptace…

Svízelná situace má pochopitelně přímý dopad na studia, s nimiž Annapurna spolupracuje. Nově ustanovený prezident Hector Sanchez se snažil zažehnat jejich nejistotu, když jim potvrdil, že budou dodrženy veškeré stávající dohody a smlouvy, přičemž oznámil, že dojde k výměně všech zaměstnanců vydavatelství.

Megan Ellison potvrdila, že společnost i nadále bude podporovat své partnery, a to i během této krizové situace. Do budoucna chce spolupráci rozšiřovat. „Jsme odhodláni věnovat se nejen naší stávající nabídce her, ale i rozšiřování naší pozice v interaktivním prostoru, protože i nadále hledáme příležitosti v rámci integrovanějšího přístupu k lineárnímu a interaktivnímu vyprávění příběhů napříč filmem a televizí, hrami a divadlem.“

Annapurna má prsty v několika zajímavých projektech. Za zmínku stojí například titul Silent Hill: Townfall, který vyvíjí studio No Code. Nedávno také vyšlo najevo, že bude spolufinancovat produkci druhého dílu hry Control a spolu se značkou Alan Wake ji převede do seriálové a filmové podoby.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama