Annapurna představuje nového Blade Runnera. Hra ze slavného univerza bude zasazena mezi první a druhý díl filmové ságy
i Zdroj: Annapurna Interactive
Novinka Annapurna představuje nového Blade Runnera. Hra ze slavného univerza bude zasazena mezi první a druhý díl filmové ságy

Annapurna představuje nového Blade Runnera. Hra ze slavného univerza bude zasazena mezi první a druhý díl filmové ságy

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

Mezi oznámeními, která brázdila letošní Annapurna Interactive Showcase, bylo vedle portů her i jedno velké překvapení pro fanoušky Blade Runnera. Po 25 letech přichází nový titul s názvem Blade Runner 2033: Labyrint. Jak už název napovídá, titul vzniklý ve spolupráci vydavatele Annapurna Interactive a vývojářů z Alcon Interactive se odehrává mezi prvním filmem z roku 1982 (zasazeném do fiktivního roku 2019) a Blade Runnerem 2049. Jeho premisou je vyplnit mezeru.

Reklama

  • Annapurna oznámila svou první interně vyvinutou hru -- Blade Runner 2033: Labyrint
  • Na hře pracuje studio Alcon Interactive a jedná se o hru, která bude zasazena mezi dva hlavní filmy
  • Titul zamíří na konzole a PC a zatím nemá datum vydání ani bližší popis herní náplně

Po událostech Black Out, o kterých pojednával krátký film Blade Runner Black Out 2022, se hra zaměřuje na vysloužilého Blade Runnera, který je náhle přiveden zpět za neznámým účelem. Hra se chystá na PC a blíže neurčené konzole bez jakéhokoli data nebo času vydání – a jak už vidíte i sami – i s trailerem, který toho zase tolik neprozrazuje.

Z toho, co zatím víme, je toho ostatně známo jen málo. Po událostech zmíněného kraťasu Black Out 2022 se svět zhroutil do technologického kolapsu a výroba replikantů byla načas zastavena. Společnost Wallace Corporation však chtěla dále pokračovat. Spolu se změnou společnosti získává firmu Tyrell a začíná s vlastní produkcí replikantů Nexus-8, které jsou novou generací. O deset let později se do výroby dostává taktéž jejich nový model, u něhož se předpokládá, že zřejmě tvoří zápletku nové hry a také jádro jejího příběhu.

S ohledem na zbylé okolnosti je však vše pevně ukotveno v mlze. Společnost Annapurna pouze říká, že hra je součástí kánonu a že se odehrává pouhý rok po anime Blade Runner: Black Lotus, což by ji stavělo přímo do křížku s některými událostmi naznačenými v pokračování. S ohledem na to bylo také nakonec uvedeno něco k personálními zajištění projektu. Hra vznikne pod vedením herní ředitelky Chelsea Hash, což je vývojářka, která dříve pracovala např. na hrách Solar Ash, What Remains of Edith Finch a také interaktivní průzkumné hře Kid A Mnesia Exhibition.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama