Analytik odhaduje, že bude Sony podporovat PlayStation 4 až do roku 2023
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Analytik odhaduje, že bude Sony podporovat PlayStation 4 až do roku 2023

Analytik odhaduje, že bude Sony podporovat PlayStation 4 až do roku 2023

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

9. 8. 2021 10:08

Investice do konzole PlayStation 5 se dá opřít hned o několik pádných argumentů. Krom lepší vizuální stránky konkrétních her potěší třeba možnosti ovladače DualSense. Pro mnoho hráčů je však na prvním místě přístup k exkluzivitám od first party vývojářů. Společnost se ale nakonec rozhodla, že zkrátka nepřijdou ani majitelé konzolí minulé generace. Jak dlouho potrvá jejich podpora?

Reklama

  • Michael Pachter naznačil, do kdy bude Sony vydávat hry na konzolích minulé generace
  • Podpora podle něj potrvá až do roku 2023
  • Poté už budou first-party hry vycházet pouze na konzolích PlayStation 5

Na PlayStation 4 se sice nedostal remake Demon’s Souls, Ratchet and Clank: Rift Apart ani Returnal, do budoucna se nicméně počítá s dalším God of War, Horizon Forbidden West a Gran Turismo 7. K podpoře minulé generace se vyjádřil analytik Michael Pachter, který vychází z předpokladu, že Sony bude chtít za každou cenu prodat co nejvíce kopií svých blockbusterů. I v dalších letech se tak bude spoléhat na PlayStation 4.

Pachter odhaduje, že je v případě velkých her potřeba prodat alespoň tři miliony kopií, aby se pokryly produkční náklady. Aby se tak stalo, musí být mezi hráči sedm až deset milionů konzolí. Tuto hranici shodou okolností společnost překonala v polovině minulého měsíce

“Pokud chtějí prodat 20 milionů kopií, musí hru zpřístupnit na nových i starých konzolích. Popravdě se se domnívám, že budou PS4 podporovat až do roku 2023, tedy deset let. Myslím si, že se více PS5 exkluzivit objeví v roce 2022,” prohlásil s tím, že o rok později už budou všechny exkluzivity vycházet pouze na nové generaci.

Finanční ředitel Hiroki Totoki začátkem měsíce oznámil, že do konce fiskálního roku (tedy do konce března 2022) je v plánu vyexpedovat dalších 12 milionů konzolí PlayStation 5. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama